Neboj sa mojích slov, ale môjho mlčania

Neboj sa keď po tebe kričím, keď ťa obviňujem a chcem ti to dať najavo. Neboj sa keď po tebe hodím tanier alebo ti píšem dlhé smsky prečo som nahnevaná. Neboj sa keď ti zabúcham na dvere uprostred noci s tým, že sa cítim veľmi zraniteľne. Neboj sa keď kvôli tebe preplačem celú noc.  Toto všetko sú ešte nejaké známky lásky – to sú známky toho, že Ťa ešte milujem.  Ale obávaj sa keď moja odpoveď bude jednoslovná alebo keď už s tebou nebudem bojovať o tom, kto má pravdu, alebo čo si povedal, boj sa keď nebudem vôbec chodiť pred tvoje dvere, keď prestanem plakať, keď sa s tebou prestanem rozprávať a úplne nebudem reagovať.

 

To znamená, že už mi nestojíš o žiadny súboj dokonca ani môj hnev a tvoje plamene, ktoré ma vedeli nahnevať, vychladli.  Moje ticho je oveľa nebezpečnejšie ako slová. Moje ticho ťa zničí ako moje slová. Moje ticho znamená, že už moju myseľ neokupuješ a nie si vôbec hodný pre nejaký zvuk.

 

large-8-1

Vidíš, keď milujem slová, ktoré ti tu môžem napísať a môžem ich rozprávať navždy lebo vychádzajú z môj vnútra, pretože vyjadrujú moju hĺbku ako som úprimný.

 

Ale ticho nenávidím. Vôbec s ním nie som stotožnená – lebo všetky moje pocity, ktoré som vyjadrovala slovami – sa stratili.  Moje ticho je začiatok konca a moje slová sú láska. Moja ignorovanie je niečo, čo znamená, že si moje slová (lásku) nezaslúžiš. To ticho znamená, že som to vzdala.  Moje ticho je odpoveď nato, ako sa s tebou zmierňujem. Takže mojích nahnevaných argumentov sa nemusíš báť. To len vyjadruje postoj kto som, neboj sa mojích sĺz. To len predstavujú to, ako ťa milujem. Neboj sa toho, to len znamená, že s tebou chcem bojovať. Ale boj sa toho, keď sa toto všetko skončí, boj sa toho keď mi jedného dňa ublížiš a potom ti už neodpoviem. To znamená, že som pripravená odísť. To znamená, že som ochotná od Teba odísť.

urbanette-magazine-com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Neboj sa mojích slov, ale môjho mlčania”