Príbeh ženy: Ak si myslíte, že si nezaslúžite viac, vždy vám bude stačiť menej

Je to už také všeobecné životné pravidlo – ak si myslíte, že si nezaslúžite viac, vždy sa uspokojíte aj s tým málom čo máte.

Vďaka tomu vás ľudia vedia zneužiť, dajú vám len toľko, aby ste si s tým vystačili a tým pádom vás začnú podceňovať a prestanú vážiť.

Všetko začína tým, čo si o všetkom myslíte vy, čo zanechávate v ľuďoch, ako dovolíte, aby sa k vám správali a ako sa zachováte k tým, ktorí vám ublížili.

Ak si myslíte, že nemáte právo požiadať o zvýšenie platu, vždy budete prepracovaná a nedostatočné zaplatená.

Ak si nemyslíte, že máte vo vzťahu právo povedať si čo očakávate a chcete, nikdy si nezískate rešpekt a uznanie, ktoré si tak želáte.

Ak si myslíte, že nemáte právo vedieť v akom štádiu vzťahu sa nachádzate s niekým, s kým randíte, ostanete v zóne čakania a domýšľania.

Iróniou je, že ak si v dnešnej dobe pýtate viac alebo len chcete počuť odpoveď na svoje otázky, z opačnej strany sa stretnete s nepochopením. Najmä vtedy, ak vedia, že máte pravdu, že ste silná osobnosť a viete, akú máte cenu.

800x400-beautiful-undiscovered-island

Ale ja som sa naučila, že ak sa uspokojíte s priemerom a budete mlčať,  aj keď by ste mali hovoriť, nezískate tým viac priateľov a ani nebudete obľúbenejším človekom. Ľudia vás začnú brať ako samozrejmosť a budú vedieť, že aj keď vám ublížia, vás to nezraní, nebudete nahnevaná a s nikým sa kvôli tomu nebudete hádať.

Nikdy nie je na škodu požiadať si viac, poznať svoju cenu, postaviť sa sama za seba aj keď si tajne myslíte, že nič z toho si nezaslúžite. Vaša myseľ vás dokáže oklamať a začnete si skutočne myslieť, že toto si zaslúžite a chcieť niečo viac, je sebecké, nenásytné a zlé.

Opak je pravdou.

Nie je sebecké popýtať si o zvýšenie platu ak tvrdo pracujete. Nie je sebecké požadovať záväzok ak ste verná. A nie je sebecké chcieť vedieť, čo znamenáte pre niekoho iného, ak ste do tej osoby zaľúbená.

Sebecké je nechať to tak a netrápiť sa následkami alebo sa s tým uspokojiť, pretože sa bojíte stratiť niekoho, komu to je jedno. A je sebecké mať v sebe hlas a mlčať.

Jediná vec, ktorá vám bráni dostať to, čo chcete a čo si zaslúžite, ste vy sama.

 

large-8

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Príbeh ženy: Ak si myslíte, že si nezaslúžite viac, vždy vám bude stačiť menej”