Toto je špeciálna čokoláda, ktorá pomôže každej žene s menštruačnými kŕčmi

Ženy na celom svete, RADUJTE SA! Niekto konečne pripravil čokoládu, vďaka ktorej to strašné obdobie niekoľkých dní v mesiaci by sme nemuseli prežiť v kŕčoch.

Táto čokoláda bola vymyslená vo Švajčiarsku – konkrétne v Lucerne a nazýva sa Frauenmond jej anglicky názov je Women´s moon – teda mesiačiky Slovakizovane.

Spoločnosť ju však počastovala aj vlastný pomenovaním a to Čokoláda s láskou, zároveň sa môžu pochváliť jej verziou vyrobenou z o 60% kakaa. No v čom je ten háčik, na základe ktorého by mala zmierniť menštruačné kŕče?

Ako sa jej tvorca Marc Widmer vyjadril, táto čokoláda v sebe obsahuje 17 rôznych druhov bylín, ktoré by mali dosiahnuť tento účinok. „Chceme aby dni menštruácie neboli pre ženu naďalej utrpením.“

Taktiež opisuje čokoládu ako harmonizujúcu a upokojujúcu, dokonca prichádza aj v krásnom obale:

Ale opäť k vede: Widmerov skvelý výtvor, ktorý bol inšpirovaný organickou čajovou zmesou nazvanou Frauenmond, pracuje tak, že kombinuje chemické látky serotoninu a teobromínu (obsahujúce v kakau) spolu s bylinkami by mali upokojovať, tíšiť bolesť.

Na základe toho, by hladina serotoninu mala údajne pomôcť pri umiernení bolesti a tak poskytnúť žene úľavu (a taktiež aj zahnať hlad).

Čokoláda by nemala byť nutne použitá ako liek, ale je to krok tým správnym smerom k tíšeniu bolesti a chuti lepšie ako lieky.

No žiaľ je tu ešte stále jeden problém a to ako sa k nej dostať.

Ešte stále nie je dostupná na všetkých trhoch no dúfajme, že už čoskoro ju nájdeme aj u nás na pultoch.

Taktiež nepôjde o lacnú záležitosť, nakoľko cena by mala byť okolo 13 dolárov za kus, čo si myslím, že nie je práve najmenšia položka za kakaovú úľavu.

Táto čokoláda je vhodná aj pre mužov (aj  napriek tomu, že tieto kŕče nezažívajú) a teda bez akýchkoľvek problémov sa o ňu môžete podeliť keď vám ju v týchto ťažkých časoch prinesie, čo je niekedy presne to čo potrebujeme.

Veď niekedy aj obyčajná čokoláda nám pomôže k tomu, aby sme sa cítili lepšie.

zdroj: elitedaily.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Toto je špeciálna čokoláda, ktorá pomôže každej žene s menštruačnými kŕčmi”