Ako odpustiť človeku, ktorý nám zlomil srdce?

Človeku odpustíš a necháš si pre Seba čas, aby si sa vyliečila. Nestane sa to však hneď naraz a uvedomíš si, ako sa z toho rozchodu spamätať. Nie je to ani vec, ktorú si vybavíš za jednu noc. Je to pomalý progress. Musíš ísť o dva kroky späť a o štyri dopredu. Niekedy to nedáva zmysel, ale stále sa z Teba stane silnejší človek, oveľa menej citlivý na podobnejšie situácie do budúcnosti. Každý deň je z Teba iný a lepší človek aj keď tomu dnes neveríš.

Odpustíš mu a zameriaš sa na Seba. Prestaň míňať svoju drahocennú energiu na niečo tak toxické ako rozoberať váš vzťah. Proste sa od neho odpoj. Prestaň ho sledovať alebo sa ním zaoberať. Praktická vec, ktorá Ti pomôže zameriavať sa na Seba. Začni čítať knihy, ktoré máš rada potom sa začni stretávať s ľuďmi s ktorými sa cítiš dobre a začni sa obklopovať pozitívnymi udalosťami. Možno to znie trošku naivne ale funguje to.

Musíš si dať pauzu od svojho zlomeného srdca – a naučiť sa znovu sa usmievať. Musíš sa od tejto situácie odstrihnúť čím skôr, čím dlhšie sa budeš utápať, tím Ti bude horšie. Bude to ťažké ale musíš sa na to celé vykašľať. Váž si svoje emócie a neplytvaj nimi zbytočne. Nebuď v jednom bludnom kruhu. Nechaj ich cez Teba prejsť a potom im povedz zbohom. Nemôžu ťa zraniť. Akceptuj situáciu, ktorá sa Ti stala a nechaj ju tak. Neznamená to, že odpustíš jeho činy ale necháš to tak, čo sa stalo sa stalo. Pripusti si, že neexistuje žiadna tlačidlo pretočiť naspäť, iba sa pohnúť dopredu.  Pretože v živote existuje niečo lepšie ako jedna osoba, ktorá Ti zlomí srdce.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako odpustiť človeku, ktorý nám zlomil srdce?”