5 dôvodov, prečo by ste mali prestať nad vecami príliš premýšľať

Kontrola je slovo, ktoré stojí silnejšie než jeho význam. Mnohí sa pokúsili ovládnuť myšlienku kontroly, ale nikto neuspel. Stala sa rutinou ako denná dávka vitamínov, ktoré beriete. Trénovať kontrolu je výborné, ale len do určitého bodu. Ale keď pochopíte jej závažnosť, zistíte, že je to ako hrať vopred prehratú hru Jengy.

Aj keď sa to ľahšie povie ako vykoná, umenie nechať ísť nie je až tak odveci ako vyzerá. Čo som sa za posledných 25 rokov prílišného premýšľania naučil, bolo toto: všetko sa to napokon dostane do jediného bodu – prijatie.

Tu sú dôvody, prečo by ste sa mali naučiť umeniu nechať ísť:

  1. Nerobíte nič iné, len premýšľate. Je to unavujúce. Verte mi, my všetci sme tam boli! Vyčísľovať vaše činy a každý krok si na vás vyberá daň. Oberáte sa o každý spontánny ľudský styk. Toto premýšľanie zaberie príliš veľa vášho času a navyše je kontraproduktívne.
  2. Zožerie vás to zaživa. V tomto prípade je vyhľadávanie validácie prvoradé! Veríte, že vaša predstava je pravda a ani sa nepokúšate ju poprieť. Na konci dlhého dňa vás strachovanie sa o veci, čo sa ešte ani nestali, zabíja zvnútra. Prestaňte chradnúť nad nesplnenými očakávaniami a vymyslenými scenármi vo vašej hlave.
  3. Zabraňuje vám to byť samým sebou.Prestaňte sa sami sebe stavať do cesty! Dovoľte si zažiariť. Váš najväčší kritik ste vy sami. Verte mi, keď vám hovorím, že ľudí vaše problémy a váš program nemôže zaujímať menej. Pretože, aby som povedal pravdu, ľudia myslia čisto len na seba. Vždy si zapamätajte, že ľudia sú takí pohltení svojimi vlastnými životmi, že im nezostane čas všimnúť si ten váš.
  4. Núti vás to byť „áno!“ osobou. Len na potešenie druhých. Možno sa cítite dobre, keď sa na vás ľudia spoliehajú, verte mi, ja viem. Ale nebezpečenstvo stáleho hovorenia „áno“ je hrozná myšlienka: viete, že stojíte za nič. Chápem, áno je pekné slovo, ale ak to nerobíte pre seba, neznamená nič. Zatiaľ čo povedať „áno“ je niekedy povzbudzujúce, pamätajte si toto: „nie“ je slovo, ktoré dodáva silu.

“Radšej by ste chceli, aby sa niekto cítil dobre, alebo by ste sa radšej cítili silnejší?” rozhodnutie je len na vás.

5. Začnete žiť pre druhých viac ako pre seba. Žijete len raz, máte len jeden život, vážne ho chcete žiť pre druhých?

zdroj foto : Matheus Ferrero freepik.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “5 dôvodov, prečo by ste mali prestať nad vecami príliš premýšľať”