Prijímajte sa taká, aká ste: Naučte sa mať rady! Zaslúžite si len to najpšie

Zaslúžiš si šťastie, ako všetci v našom vesmíre, ktorí hľadajú lásku a pochopenie – Budha
Prečo sa vieme zamilovať do úplného cudzinca z ničoho nič, obrazne povedané dokážeme si položiť hlavu na koľajnice a necháme sa zraziť vlakom menom láska? Prečo ta láska dokáže byt tak silná ak ide o niekoho iného, ale nie o nás ?

Keď tieto riadky píšem, tak mi to lame srdce. Nechcela by som, aby sa tak všetci cítili. Cítiť alebo zamilovať sa do seba, je niečo s čim väčšina ľudí bojuje po celú svoju mladosť až po dospelosť. Niekto je proste nastavený tak, že sa necíti dobre vo svojej koži. Nemá sa rad. Čo je najtradičnejšie na človeku, ktorý sa nemá rad je to, ze sa neustále snaží porovnávať sa so svojimi kolegami, priateľmi a rodinou. Kto je múdrejší, šikovnejší v športoch alebo krajší.

V dnešnom svete to platí, kto ma viac priateľov alebo followerov na instagrame či facebooku? Je to taka doba, kde si všetko vyhodíme na oči, s čim sme spokojní – neraz to nemusí byt ani pravda, čo vidíme na internete ale predsa mame tendenciu, zistiť že naša realita nie je to, čo by malo byt pre nás to vhodne – to telo alebo život ktorý žijeme.

zdroj:pexels.com

Dnes som však sebavedomejšia mladá žena. Ale cesta dostať sa tam trvala veľmi dlho. Nezobudila som sa jedného dňa a všetko sa zrazu začalo zelenať a bola som spokojná. Všetko si treba precvičiť a mať pravidelnosť  jedine po tom môžeme vidieť výsledky, jedine potom si môžeme povedať – že sme každý deň lepší. Je to o tom eliminovať staré návyky a praktizovať svoje nove, čeliť svojmu strachu a naučiť sa veriť samej sebe, nech už je situácia akákoľvek zlá. Keď som to dokázala ja sama, dokážete to aj vy.

 

Uvedomiť si, že ste kompletný a originálny človek

Najväčším problémom pre človeka, ktorý sa nemá rád je to, že nemôže vidieť ako ho vidí zvyšok sveta. Myslí si, že si o ňom myslia to najhoršie. Vôbec nevie a netuší, v ktorých momentoch dokázal zažiariť, nechce si pripustiť, že je pekný alebo milý , inteligentný, vtipný alebo záhadný. Ktokoľvek to bude čítať, chcem aby si vedela – že si pre tento svet potrebný článok, si dostatočne dobrá. Nemôžeš počúvať svoje vnútorné predstavy, ktoré si myslíš. Never všetkému, čo sa ti odohráva v tvojej hlave.

Nauč sa odpúšťať si, a aj ľudom okolo teba

Niekedy sa to stane, nepozorný okamih ci chyba pri ktorej sme na seba veľmi prísny – je ich mnoho.
Sme obyčajní ľudia, ktorí robia chyby a potom si ich vieme vyčítať až do takej miery, ze sa z toho vieme zblázniť.
Naučme sa odpustiť ľudom, ktorí na nás urobili chyby, keď sa dokážeme nad touto vecou povzniesť, dokážeme si tak budovať svoj vlastný život ďalej a nezaseknúť sa na jednej a tej istej chybe, ktorú si vieme vyčítať. Bolesť do nášho sveta nepatri.

Treba byt šťastný, robiť veci ktoré nás bavia

Mame len jednu šancu a jeden život , potom už je koniec. Jedna možnosť a jedna voľba, preto urobíme zmenu a začneme si ísť za svojim snom, napíšte si svoje vlastne dobrodružstvo alebo ciel a choďte si pre neho.

Uvedomíte si to o 10 – 15 rokov, že ste všetkými šanciam a túžbam nedali áno a neurobili niečo, čo by sa z reality stalo vaším snom. Začnite žiť svoj život už teraz.

 weheartit.com

Pochopíte, že nikto nie je dokonalý

Nemusíte sa pozerať na svojich priateľov alebo partnerku, tak ako na seba a nedokázať ich ľúbiť. Lebo ich naozaj zo srdca milujete. Co si môžete myslieť na povrchu, je to – ze všetci sú úspešní majú peniaze a lásku – ale pravda je taka, že ich vôbec nepoznáte. Nepoznáte ani cestu, ktorou sa museli vydať a prežiť to, co ich tam dostalo, nemusíte však ani vedieť čim si teraz prechádzajú. Nikto nie je dokonali a perfektný človek neexistuje. Ak si to jedného dna uvedomíte, nebudeš sa tyrať, ze nie si dokonala.

Lásku netreba hľadať nasilu, lebo je v nás

Ďalším zlozvykom v našom svete je ten, ze hľadáme lásku od partnera alebo priateľov ale sami ju pre seba nemáme. Prečo ju hľadať tam? Nikto vás nebude kompletne napĺňať ako vy sami. Na všetko tu raz budeš sama.
Ak nie si tam, kde chceš byt neboj sa možno to zaberie zopár mesiacov alebo rokov, aby si zmenila svoje presvedčenie.

Povedz si, ze si krásna

Kdekoľvek sa nachádzaš a aj keď sa cítiš trápne po tom, co by si mala urobiť. Príď sa pozrieť do zrkadla – nech už je kdekoľvek a začni sa do neho pozerať, preštuduj sa poriadne co vidíš. Zamysli si nad vsetínskymi vecami a situáciami, ktoré ta dotiahli až sem. Spomeň si na svoje úspechy, alebo na spomienky, ktoré ta dokážu rozosmiať. Veci, ktoré si prekonala. Jednoducho si povedz, som krásna. Povedz to viac ako jeden krát, povedz to niekoľkokrát za sebou, prijmi ten moment.

Začni si viac vážiť veci a ľudí

Čo sa všetko môže stať alebo sa stane je jedna vec ale uvedomujeme si, ze sme nažive ? Alebo, ze si môžete prečítať tento text. Pretože možno niekto tu šancu nemá, nenarážam na to ako môže byt horšie, ale môžeme mat zlý deň alebo zlý týždeň ci zlý rok, zaleží však na tom ako sa nato pozeráme. Začnite si trénovať ten pocit – vďačnosti Môžeme byť vďačný za veci, ktoré už mame ako ničiť svoj čas mysliac na to , co nemáme.

Nájdite si svoj zmysel

Nevadí, že si ho nedokážete ešte nájsť. Nemusíte však tráviť čas s ľudmi, ktorí vám pocit šťastia nedávajú. Začnite tráviť čas s pozitívnimi ľudmi. Ľudmi, ktorí vás inšpirujú byt lepším človekom. Ľudia, ktorí vám povedia pravdu do oči, aj keď to možno nemusí bolieť. Ľudia ktorí vás dokážu vyzdvihnúť presne pre nejaké vlastnosti.

weloveit.com

Prestaň byt na seba tvrda

Robíš to oveľa lepšie, ako si dokážeš pomyslieť. To ti určite tvrdým s maximálnym presvedčením. Ak chceš byt lepší, tak to  dokáž to iba sebe. Spomeň si na všetko, na co chceš byt hrdý alebo z akej situácie si bola šťastná.

Zober sa a chod na rande

Tak nezáleží na tom, ci máš partnera alebo nie. Čo teraz urobíš? Nie je lepši čas ako ukázať svojej osobnosti, trochu lásky a porozumenia. Môžeš sa zobrať a ísť na výlet iba ty sama. Odmeniť sa dobrou večerou alebo obyčajnou prechádzkou do parku. Chod a pozri si film, ktorý s tebou nechcú pozerať.

Začni písať

Možno je písanie niečo, co nemusíš alebo si v tom neveríš. Netreba sa podceňovať. Začni si písať o svojom dni, ktorý si zažila a potom si začneš všímať niektoré zmeny vo svojom správaní. Všimni si detail, kedy sa rozhneváš alebo rozplačeš a skus nad tým pouvažovať, časom možno zistíš ako tieto reakcie odkloniť alebo zmierniť. Ak samozrejme chceš a potrebuješ.

Váž si samu seba – bud rada kto vlastne si

 

Nesnaž sa zmeniť svoje reálne ja, len preto aby si sadla do predstáv ľudstva. Ty si ty – a si krásny človek. Nedovoľ svetu alebo akémukoľvek človeku, aby ti zhasol tvoju iskru. Ty si zo seba urob takého človeka, ktorého by si mala rada. Zabudni na všetkých okolo. Na svete si originál a čim skôr si to uvedomíš, tým lepšie si môžeš začať vážiť a ceniť svoje odlišne vlastnosti.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prijímajte sa taká, aká ste: Naučte sa mať rady! Zaslúžite si len to najpšie”