Dámy, pokiaľ sa čudujete, kam sa podeli všetci dobrí chlapi, urobili ste si s nich „kamarátov“

“On nie je môj typ,” povedala som, aby ospravedlnila svoje predchádzajúce činy.

“Nechápem prečo, lebo sa k tebe správa dobre,” povedala moja kamarátka a kompletne ma tak zrušila, že nemám hovoriť blbosti.

Ale pravdou bolo, že ma nepriťahoval, bol príliš ľahký terč a aj keď tá myšlienka bola v mojej hlave a ja som ju zvažovala, nemala som záujem.

Chcela som mať. Rada by som povedala, že som z nášho rande šla rovno domov, ale namiesto toho som šla za prvým sukničkárom, s ktorým sme sa vídali skôr menej než viac.

A jediný rozdiel medzi týmito dvoma bol, že jeden z nich ma držal v napätí, nechal ma hádať, nechal ma hrať tú jeho hru, ktorú som prisahala, že nenávidím. A fyzicky ma priťahoval viac než ktokoľvek iný.

Ten druhý rýchlo odpovedal na správy, za všetko platil, otvoril mi dvere a povedal mi presne čo cítil a vždy keď som sa pýtala mi presne povedal čo robí.

Celú tú cestu domov som preplakala. Plakala som, lebo som vedela čo si zaslúžim a vedela som, že si vyberám presný opak. Ale srdce chce to čo chce. A to bol ten problém.

Tvrdíme, že chceme dobrého a slušného chlapa, ale keď sa pred nami objaví, hľadáme každý dôvod prečo mu nechceme dať ani šancu. Možno je to jeho vzhľad. Alebo jeho správanie. Možno je presne to čo chceme a potrebujeme. Ale len sa v tej myšlienky šťúrame, jeden deň ho milujeme a druhý ignorujeme. Jeden deň mu píšeme na všetkých sociálnych sieťach a druhý nenapíšeme ani ahoj.

pexels.com

Máme radi pozornosť, ale nemáme ju dosť radi na to, aby sme ju aj opätovali. A tak mu každých pár týždňov napíšeme, len aby sme si zvýšili sebavedomie, že nám odpíše, že nás stále má rád.

Ale pozerať sa na niekoho kto by pre vás urobil všetko a niekoho kto vám povie všetky veci, ktoré dúfate, že vám povie niekto iný, je nerešpektovanie a ranenie tej osoby, ktorá by neurobila to isté.

Na jednej udalosti som sedela pyšná ako páv, krajšia ako kedykoľvek predtým a to všetko snažiac sa ohúriť niekoho, kto ma ani nerešpektoval dosť na to, aby sa aspoň ukázal. Znova som bola sklamaná tou istou osobou, ktorá len pokračovala v marení mojich nádejí.

“Prišiel by som, keby si ma potrebovala,” prečítala som si správu, pri ktorej som sa usmiala a zamračila zároveň. Aj keď je to trojhodinová cesta a mňa ani len nenapadlo opýtať sa ho, ten druhý chalan by tam bol.

Ukázala som tú správu mojej kamarátke, “možno nie je ten koho chceš ale je ten koho si zaslúžiš.”

pexels.com

Tá veta sa mi vypálila do mozgu.

Možno nedostávame niekoho koho si zaslúžime nie preto lebo nemáme šťastie ale preto lebo si vyberáme zlých ľudí.

Všetkých tých dobrých chlapov meníme na kamarátov tvrdiac, že tam nie je iskra, ale ani by sme nechceli vidieť keby tam bola. Od všetkých dobrých vecí utekáme do náručia niekoho, kto je pre nás pohromou.

Srdce ma kvôli nim bolí. Pre tých, ktorí si zaslúžia rovnakú lásku a oddanosť akú sú sami schopní dať. Tí ktorí sa pozerajú na svoje najlepšie priateľky – kamarátky – a nechcú nič viac len zmeniť význam toho slova a urobiť si svojimi.

Tí chlapi, ktorí tam pre ňu sú vždy, keď je zranená. A keď si nie je istá svojou cenou kvôli nejakému blbcovi, ktorý nevidí jej krásu, ste zmätení. Pretože sa na ňu pozeráte ako by bola tou najkrajšou bytosťou na celom svete. Ale nezáleží na tom koľkokrát jej to poviete, neverí vám, lebo jej to nehovorí ten, od ktorého to počuť chce. Svoje vlastné city máte bezpečne schované, lebo vy nie ste ten koho chce, a tak zostávate kamarátmi dúfajúc, že jedného dňa jej to dôjde, že môžete byť pre ňu aj niekto viac ako len niekto kto jej utiera slzy. Možno môžete byť niekto kto ich v prvom rade ani nespôsobí.

pexels.com

Moje srdce bolí pre tých, ktorí si myslia, že sa musia zmeniť a stať sa kreténmi, lebo to vyzerá, že práve tých dievčatá chcú.

A práve tým hovorím – nemeňte sa. Nerobte nič inak ako to robíte teraz, zostaňte presne takí akí ste. A nevzdávajte sa lásky len preto lebo niekto vám neopätoval to čo ste ponúkali. Pretože jedného dňa vám to niekto opätuje. A bude to niekto koho si zaslúžite. A keď ju predstavíte svojej priateľke – kamarátke, sľubujem, že bude myslieť na jedno: „to som mohla byť ja“.

A tým dievčatám, ktoré týmto dobrým chlapom nedajú šancu, jedného dňa budeš unavená z randenia idiotov a obzrieš sa dookola hľadajúc toho, ktorý tam pre teba celý ten čas bol, ale tentokrát bude preč.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dámy, pokiaľ sa čudujete, kam sa podeli všetci dobrí chlapi, urobili ste si s nich „kamarátov“”