Prečo budeš ľutovať, že si si nevybral mňa

Jedného dňa, môžu to byť len dni, no možno aj roky, sa zobudíš a zistíš, že tvoja myseľ je plná spomienok na nás dvoch. Pokúsiš sa to ignorovať. Výlety, večere a hlboké konverzácie.

Budeš spomínať na to, aké hebké boli moje ruky, keď si sa ich potajme chcel dotknúť. Zvuk môjho smiechu zazvoní v tvojich ušiach tak, akoby som ležala hneď vedľa teba. Budeš sa snažiť zmeniť svoje myšlienky pozeraním do mobilu, pretože nechápeš, prečo ma nedokážeš dostať z hlavy.

Ako budeš prezerať Facebook, narazíš na moju fotku, ako sa usmievam s priateľmi v radostných chvíľach. A keď narazíš na fotku mňa s ním, stiahne sa ti žalúdok. Je to fotka s mužom, ktorý je do mňa šialene zamilovaný a nebojí sa to priznať. Je to dôkaz toho, že niekto iný ma činí šťastnou.

A vtedy ťa to zasiahne ako tona tehál; ľutovanie toho, že si si ma nevybral, keď si mal šancu.  

Pamätám si tú noc, keď som po druhýkrát priznala všetky moje pocity k tebe. Keď som ti vylievala svoje srdce a dušu, vyzeral si znepokojený. Dala som ti viac, než komukoľvek inému. Verila som ti celým svojím bytím, a to je niečo, čo sa predtým nikdy nestalo. Keď som všetko vyslovila, jediné na čo si sa zmohol, bolo povedať, že ľudia netrávia svoje piatkové noci s niekým, na kom im nezáleží. Potom si poukázal na to, že je ďalší piatkový večer.

pintewrest.com

Neviem, či mi to malo dať nejaký pocit bezpečia, no ak hej, vytvoril si úplný opak.

Chodili sme na rodinné stretnutia, aby si im ukázal, že sa dávaš dokopy po poslednom zničujúcom vzťahu. Zaplietla som sa do vecí a s ľuďmi, ktorých si miloval. Prijali ma ako ich vlastnú a vytvorila som si s nimi puto.

Bola som tvojím človekom. Aspoň si mi to zvykol hovoriť. Bolo to preto, lebo som tu vždy bola pre teba.

Pri všetkých nápadoch a životných zmenách som bola tvojou najväčšou podporou. Hovorieval si mi, že sa o teba starám viac ako najstarší priatelia. Bola som niekým, koho si vyhľadal po ťažkom dni. Bola som partnerkou, ktorú si hľadal celý svoj život.

Prijala som ťa takého, aký si,  a to ťa vystrašilo. Nikdy som nechcela, aby si bol niekým iným.

Bol si presne tým, čo som chcela. Bol si mužom, ktorý miloval svoju starú mamu viac ako kohokoľvek na svete. Bol si mužom, ktorý si ma doberal kvôli špinavému autu. Bol si jediná osoba na planéte, ktorá milovala pláž tak veľmi, ako ja. Bol si mojím najkrajším zážitkom lásky a neexistovalo nič, čo by ma od teba mohlo oddeliť.   

ponterest.com

Myslím, že najťažšou časťou nášho vzťahu bolo, že ja som sa zamilovala hneď v prvom momente nášho stretnutia. Ty, na druhej strane, si strávil posledný rok a pol popieraním akéhokoľvek pocitu ku mne.

Popieral si tak veľmi, že si zavolal našich spoločných priateľov, len aby si sa ich spýtal, či som skutočne tá pravá. Tvoj posledný vzťah ťa ranil natoľko, že si odmietol prijať moju dobrotu. Bola som všetkým, čo si tvrdil, že chceš mať a aj tak si nedokázal veriť svojim inštinktom, pretože už ťa raz zradili.

Pri pohľade naspäť zisťujem, že som bola slepá. Jediné, čo som vnímala, si bol ty a fakt, že nechcem nič viac, len byť s tebou. Ignorovala som každú červenú vlajku a varovanie.

Dala som prednosť tebe pred ľuďmi, ktorí pre mňa chceli to najlepšie. Dovolila som ti, aby si ma odtiahol od vzťahov, na ktorých mi najviac záležalo. Bola som tak zamilovaná, že som ti dala všetko, vrátane sily zničiť ma.

Dovolila som si byť slabá, keď som mala byť silná a jasne žiariť. Trvalo mi dva roky, než som si to uvedomila, no bola som najlepšou vecou, aká sa ti prihodila a ty si ma dobrovoľne nechal odkráčať.  

Takže, keď príde čas a ty budeš všetko ľutovať a budeš chcieť druhú šancu, vedz, že už si ju mal a nechal si ju odísť. Teraz si uvedomujem všetko, čo si zaslúžim a nanešťastie pre teba, ty na zozname nie si.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo budeš ľutovať, že si si nevybral mňa”