Pravda o tom, že ho musíš nechať ísť: nechceš to, ale musíš

Existuje dôvod, prečo všetko skončilo tak, ako to skončilo. Možno načasovanie alebo vzdialenosť, možno osobnosti alebo spojenie, ktoré časom opadlo. Možno išlo o malú zmenu alebo veľkú hádku, cez ktorú ste sa nevedeli preniesť. Možno ste sa obaja naučili, že nie ste pre seba stvorení. A možno to bolo najťažšie rozhodnutie, aké ste kedy museli urobiť. Možno to nebolo vaše rozhodnutie, a tak ste ubolení a zničení.

Bez ohľadu na všetky otázky, tu je pravda, ktorú potrebuješ počuť: Láska nie je dokonalá, pretože my nie sme dokonalí. Niekedy vzťah nevyjde, no nemôže ťa to zničiť.

Zamiluješ sa a zhoríš. Stretneš ľudí, ktorí v tebe zapália iskru a niekedy ten oheň vzbĺkne a hneď zhasne. Pustíš k sebe niekoho a on ťa nevyhnutne raní. Ty raníš iných. Toto všetko je súčasť života a lásky.

pexels.com

Je to na nič. Vždy to bude na nič. No prehry nikdy neprevážia výhry. Láska, ktorú objavíš, pravda, ktorú sa dozvieš o sebe a iných, šťastie, ktoré vytvoria dvaja ľudia – toto všetko je jedinečné. A dokonca aj s malou skazou na konci, dokonca aj keď to nepôjde podľa plánu, stálo to za to. Vždy stojí za to milovať.

Pamätaj si toto: Keď prestaneš milovať, je to z nejakého dôvodu. Keď prejdeš rozchodom a on už nebude súčasťou tvojho života, musíš ho nechať ísť.

Prospeje ti to. Po hádkach, po tom, ako si sa rozhodla, že to bude takto najlepšie, a hlavne keď vieš vo svojom srdci, že opustiť ho je správne, musíš ísť ďalej.

Nemôžeš si dovoliť pútať sa k mužovi, s ktorým už nie si vo vzťahu. Nemôžeš sa držať niečo, čo treba pustiť.

pexels.com

Nemôžeš dúfať, že si to rozmyslí, alebo že sa stane zázrak a váš vzťah bude zachránený. Existuje dôvod na to, prečo už nie ste v spojení. Je to ťažké, no ten dôvod musíš počúvnuť a musíš vedieť, kedy treba odísť.

Nie je zlé odísť, ty to vieš.

Keď už ste si všetko povedali a rozhodnutím je zbohom, musíš sa naučiť, ako oddeliť cesty.

Musíš byť dostatočne silná a vedieť, že láska k tebe príde, keď budeš pripravená. Musíš byť silná a vedieť povedať zbohom.

Musíš veriť, že je dôvod. Musíš veriť, že príde iný muž, iný vzťah, iné spojenie, ktoré budete spolu budovať, vyživovať a krášliť.

Viem, že ťa teraz bolí srdce. Viem, že chceš zostať pri ňom, pretože si na ten pocit zvyknutá.

pexels.com

Ja viem, že ťa vždy rozosmial a teraz je bez neho všetko prázdne, no musíš ho nechať ísť, milé dievča.

Musíš ho oslobodiť, aby sa stal mužom, aký má byť, aj keby to už nebol muž, ktorého si poznala. A ty musíš tiež rásť a nachádzať všetky krásne veci, bez jeho prítomnosti.

Prichádzajú dobré veci, maj vieru a nechaj ho ísť.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pravda o tom, že ho musíš nechať ísť: nechceš to, ale musíš”