Kedy je ten správny čas na plánovanie svadby?

Prišiel deň, kedy ste sa rozhodli uzatvoriť manželský sľub? Blahoželáme! Aj napriek tomu, že je to jeden z najkrajších okamihov vo vašom živote, mali by ste sa vrátiť do reality, pretože bude nutné sa na tieto najkrajšie chvíle aj dobre pripraviť. A ak si myslíte, že vám na to bude stačiť jeden týždeň priamo pred samotným termínom, veľmi sa mýlite.

Aby to bolo naozaj dokonalé

Vyhnúť sa panike a nedorozumeniam môžete jedine plánovaním a dôkladnou prípravou. Záleží to samozrejme aj od vašich možností, ale veľmi dôležité je správne načasovanie. S nami sa môžete pozrieť, kedy a na čo je nutné v tomto prípade myslieť.

Nad čím by ste mali uvažovať rok pred svadbou?

Pre väčšinu žien je to obdobie, kedy od partnera dostali zásnubný prsteň.  Hovorí sa: „Do roka a do dňa.“ To znamená, že by ste už mohli začať plánovať.

Povedzte svojej rodine a priateľom o vašom rozhodnutí vziať sa. Diskutujte, aký druh obradu chcete – s veľkým počtom hostí alebo malú súkromnú hostinu. Aký typ registrácie vám vyhovuje. Nezabudnite na dôležitú vec, dátum svadby.

Zostavte rozpočet a rozhodnite sa, kto sa bude zaoberať nadchádzajúcimi nákladmi. Nezabudnite pozvať rodičov, aby s vami diskutovali o týchto otázkach, preukážete im tak rešpekt a vďaku za starostlivosť.

Ako budete na tom pol roka pred svadbou?

Čas sa kráti a vy už asi pomaly začínate pociťovať mierne chvenie v žalúdku. Vybrali ste si svadobné šaty a vhodné dámske poltopánky k nim, ktoré nakoniec využijete aj v bežnom živote? Nájdite si aj družičky, dohodnite sa s dobrým fotografom, vyberte si hudbu, objednajte kvety a reštauráciu, v ktorej to celé spáchate.

Dva až tri mesiace pred svadbou

V týchto momentoch sa dá už hovoriť aj o miernom adrenalíne. Máte všetky dekorácie a predmety, ktoré vám spríjemnia tento deň aj po estetickej stránke? Spresnili ste si zoznam hostí? Ak áno, je čas na vytvorenie pozvánok. Myslite na oblečenie a jednotlivé detaily. Musí s vami ladiť nielen partner, ale aj krásny diamantový prsteň na ruke, ku ktorému o niekoľko dní pribudne obrúčka. Dúfam, že ste nezabudli ani na tento dôležitý doplnok.

Je čas na výber pokrmov, svadobnej torty a všetkého, čo k tomu potrebujete. Rezervovať si dopravu, ktorou sa postaráte o všetkých hostí. A samozrejme, aby to bolo oficiálne potvrdené, komunikujte aj s úradmi.

Čo potrebujete v poslednom týždni pred svadbou?

Oblečenie nevesty a ženícha by malo byť pripravené! Zoznam hostí je potvrdený, rovnako tak aj celý program svadobného obradu. Je čas na postupnú prípravu jedál a svadobnej torty.

Nastal svadobný deň!

Vymeňte si  prstene a potvrďte manželský sľub. Máte najatého pomocníka, takže si to naplno už len užívajte. Relaxujte a bavte sa! Urobili ste maximum a všetka vaša snaha a plánovanie neboli márne!

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kedy je ten správny čas na plánovanie svadby?”