Moja švagriná chcela pivnicu, ktorú jej budú všetci závidieť. Keď som ju dokončil, mal som na ňu 5 objednávok

Pivnica sa je súčasťou našich príbytkov už od nepamäti. Zvyčajne sa jedná o priestor v zemi alebo v nižšie postavenej časti domu, aby sa v nej dala udržiavať teplota potrebná na skladovanie rôznych druhov potravín.

Moja švagriná sa už dlhšiu dobu sťažuje na to, že doma nemajú pivnicu a tak sa chlapi konečne pustili do roboty. Spočiatku chceli vybudovať obyčajnú pivnicu, no počas výstavby sa u nich začala prebúdzať tvorivosť a fantázia. To, čo z toho vzniklo máte možnosť uvidieť na nasledujúcich fotografiách…

Postavená pivnička slúži nielen ako úložisko potravín, ale taktiež vyzerá ako domček pre Hobbitov z príbehu J.R.R. Tolkiena.

Stavba vyzerá krásne počas všetkých ročných období.

Pozostáva z dvoch priestorov a pomocou rebríka sa dostanete k potravinám, ktoré sú kompaktne umiestnené po rohoch pivnice.

Otvor do pivnice bol priťažký na pravidelné otváranie a nebolo to príliš bezpečné, keďže sa jednalo o malý priestor. Nakoniec sa rozhodli na dvere nainštalovať úchytku, vďaka ktorej pivnicu otvoria a zatvoria len miernym pohybom ruky.

Podlaha, steny a nádoby boli ošetrené špeciálnym roztokom proti plesniam a hubám.

Zmes hydroxidu vápenatého a modrej skalice sa postarali o tento problém.

Na zbavenie sa vlhkosti vyrobili dva ventilačné kanály, ktoré sa v dôsledku naplnenia pravidelne vymieňajú.

Nechýba tam ani lampáš na udržiavanie konštantnej teploty. Okrem toho že svieti, celú miestnosť ohrieva a dokonca aj pri silných mrazoch tu teplota neklesne pod nulu.

Ako môžete vidieť, pivnica je premyslená nielen z vnútra ale aj z vonku svojím rozprávkovým vzhľadom, čo poviete?

zdroj:takprosto.cc / foto: adbz.cz

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Moja švagriná chcela pivnicu, ktorú jej budú všetci závidieť. Keď som ju dokončil, mal som na ňu 5 objednávok”