Moja žena išla na jogu, potom opustila mňa aj naše tri deti! Teraz chcem všetkých varovať…

Tento strašný príbeh sa rozhodol uverejniť ruský novinár na svojom Facebookovom profile. Prečítajte si ho a poučte sa z jeho chyby!

„Už dlho som rozmýšľal nad tým, či mám písať o problémoch z môjho osobného života. Nakoniec som tak učinil. Nie preto, aby ste ma ľutovali a hľadali súcit. Robím to preto, aby som mohol varovať aj ostatných.

Nedávno som sa rozviedol s manželkou, s ktorou sme prežili 20 rokov a vychovávali 3 deti. Nemali sme žiadne spoločné záľuby a všetko sa zhoršilo po tom, čo sa rozhodla uprednostniť jogu pred rodinou.

Takto vyzerala v tom čase naša šťastná rodina pri návšteve mojej matky:

V poslednej dobe sa často zúčastňovala podivných jogových akcií. Po jednej z nich mi povedala, že ju ešte čaká jeden 10-dňový seminár (ako tomu oni hovorili), ktorý predchádzal dňu jej narodenín a 18. narodenín nášho syna. Nedalo mi to a povedal som jej: „Buď semináre, alebo ja.“

Výsledkom bolo to, že žijem doma sám s troma deťmi – bola to jej vlastná voľba. Alebo nie? Jogou sa začala zaoberať pred 9 rokmi, keď do jej života vstúpila trénerka Marina. Spočiatku to bola len gymnastika, potom sa k tomu pridala meditácia, reči o vnútornom vesmíre a iné nezmysly, ktorým som zo začiatku neprikladal žiaden význam. Riadil som sa pravidlom – čo chce žena, to chce Boh, tak som to nechal tak.

V určitom okamihu sa začali spomínané výlety na semináre, Marina sa postupne menila na nespochybniteľnú autoritu a pomaly som začal chápať, že sa stala súčasťou akejsi sekty. Áno, bola to sekta.

Všetko sa začína z maličkostí. Miesto, kde sa stretávali, pomenovali Dom.

Nič viac, nič menej – dom. Nakoniec začala žena žiť v dvoch domoch: jeden bol náš rodinný, v ktorom sa čoraz častejšie cítila ako vo väzení, a Dom jogy, kam neustále odchádzala, aby zabudla na čas a svoju rodinu.

Spočiatku som o tom len žartoval. Vravieval som, že žije v dvoch domácnostiach. Neskôr sa ukázalo, že to v skutočnosti nebol vtip. Nie, nešlo o neveru. Avšak je známe, že žena sa mení nielen fyzicky, no najmä psychicky. Po takmer 20 rokoch života so mnou jej myseľ odcestovala na iné miesto.

Rovnaká vec sa stala pri slove „rodina“ – začala za ňu považovať nielen mňa, deti a rodičov, ale aj ľudí chodiacich do ich Domu jogy. Neskôr sa ukázalo, že aj pojem láska pre ňu nabral nový význam – začala hovoriť, že miluje všetkých svojich študentov, svoju novú rodinu.

Ľudia v tej ich rodine ma z nejakého dôvodu znervózňovali. Väčšina z nich boli bezdetné ženy s ťažkým životným osudom, gayovia a muži bez zamestnania. Marina, si vybudovala základňu študentov, ktorí chodia na jej „semináre“ a platia za ne nemalé peniaze.

Toto je Marina

To je celý príbeh. Poučenie z neho je celkom jednoduché: vždy nazývajte veci ich pravým menom, nedovoľte vašim blízkym vstúpiť do neexistujúceho sveta, nenechajte, aby im niekto vymýval mozog, či už ide o jogu, vieru alebo čokoľvek iné.

Teraz pravdepodobne začnem vidieť sekty v každom voľnočasovom krúžku. Veď nikto nemá tušenie, že by sa mohlo jednať o sektu. Silný líder si podriaďuje svoje stádo podľa jeho vôle a začne im do hlavy vkladať špiritualistické bludy – v našom prípade išlo o svet, v ktorom sa všetci milujú, okrem rodiny a priateľov.

Myslíte si, že je to drsné? A čo iné, ako tieto bludy, dokážu dospelú a donedávna normálnu ženu presvedčiť o tom, aby opustila svoje tri deti so slovami: „Volá ma vesmír“ ? Zaujímajte sa o vašich blízkych a poučte sa z mojich chýb. Boh vás ochraňuj pred tým, ako počujete plač vašich detí po tom, čo im poviete, že ich matka odišla.“

Po prečítaní rôznych reakcii napísal:

„Nemám záujem o vaše hodnotenia mojich skutkov, chcel som vás len varovať, aby ste neurobili tú istú chybu ako ja. Nenechajte sa klamať. Rodina je rodina, láska je láska, priateľstvo je priateľstvo. Ide o hodnotné slová, no môžu mať len jeden zmysel.

Zapamätajte si nasledujúcu starú múdrosť: „Nestačí byť manželom a manželkou, musíme byť priateľmi a milencami, aby sme to nemuseli hľadať u niekoho iného.“ A ak vám manželka jedného dňa povie: „Ty si môj manžel, no on je môj priateľ,“ vedzte, že je to koniec.

Sú tu ešte aj deti. Ostali so mnou, aspoň nateraz. Pravdepodobne to nie je koniec nášho príbehu. 20 rokov šťastia sa stali minulosťou, pred nami sú roky nového života, v ktorom sa po mojom boku už možno objaví niekto iný. Je to smutné a bolí to…“

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Moja žena išla na jogu, potom opustila mňa aj naše tri deti! Teraz chcem všetkých varovať…”