98-ročný muž prejde každý deň 10 km, len aby navštívil svoju manželku v nemocnici

Kórejský vojnový veterán je jasným dôkazom toho, že ho nič nedokáže zastaviť pred tým, aby mohol vidieť svoju milovanú manželku. Dokonca ani dlhá prechádzka po diaľnici.

98-ročný Luther Younger z New Yorku, bol 28. augusta spozorovaný na diaľnici I-390, kadiaľ pravidelne chodí 10 km pešo, len aby navštívil v nemocnici svoju manželku Waverlee.

98 Year Old Man Walks 12 Miles Every Day To Visit His Wife In Hospital elderly walks 1

Po tom, čo jej v roku 2009 diagnostikovali rakovinu mozgu, je Waverlee paralyzovaná. No niečo tak triviálne, ako je dlhá prechádzka vedľa rušnej cesty, nezastaví jej milujúceho manžela pred tým, aby ju pravidelne navštevoval.

Lutherovi robil spoločnosť Dan Bookhard, ktorý nemohol starčeka nechať ísť bez toho, aby mu pomohol.

Dan povedal: „Bol som pomohol každému, kto to potrebuje. Nedokážem byť človekom, ktorý len mlčky bude pokračovať ďalej vo svojej ceste bez toho, aby sa pristavil k danému človeku.

Luther vysvetlil, prečo každý deň podstupuje túto diaľku: „Bez svojej ženy som nikým.“

98 Year Old Man Walks 12 Miles Every Day To Visit His Wife In Hospital elderly walks wt

Lutheta Younger, Lutherova dcéra, mu podala pomocnú ruku a odviezla ho do nemocnice Strong Memorial, kde už viac ako dva týždne leží jeho manželka.

Lutheta: „Môj otec vždy chodí pešo. Tvrdí, že to robí, aby ostal nažive. Vždy hovorí: „Nie, musím ísť za svojou ženou. Musím ísť.“

Mužova dcéra mu vytvorila účet na GoFundMe, kde mu môžu ľudia prispievať na zdravotné náklady určené pre jeho ženu a na zabezpečenie prepravy otca priamo do nemocnice.

98 Year Old Man Walks 12 Miles Every Day To Visit His Wife In Hospital luther younger lutheta fb

Obdivuhodný manžel, námorník a veterán z Kórejskej vojny prehovoril o desaťročiach náklonnosti, ktoré zdieľali bok po boku.

Zaspomínal si: „Ona je tou najlepšou šálkou čaju akú som kedy mal. Prišla ku mne, pobozkala ma, povedala mi „zlatko“, nakŕmila ma v posteli a práve to potrebujem.“

Waverlee lekári dávali 5 rokov života, keď jej bola diagnostikovaná rakovina mozgu. To sa však udialo ešte pred 9 rokmi…

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “98-ročný muž prejde každý deň 10 km, len aby navštívil svoju manželku v nemocnici”