Matky objímajú mladých ľudí na gay pochode – boli medzi nimi aj rodičia, ktorí sa s tým ešte nedokázali zmieriť

V LGBT komunite sa nachádza veľa detí, ktoré ich rodiny odmietli po tom, čo sa dozvedeli o ich orientácii. Niektoré deti, mladí ľudia a dokonca aj dospelí môžu mať veľké problémy zmieriť sa so svojimi rodičmi a sú aj takí, ktorým sa do nepodarilo ani dodnes.

Našťastie pre nich, svet je plný milujúcich matiek a otcov, ktorí sú pripravení a ochotní objať tieto deti najmä vtedy, keď to naozaj potrebujú.

Jen Hatmaker, spisovateľka, blogerka a hovorkyňa, sa nedávno rozhodla na svojom Instagrame uverejniť fotografie, ktoré ukazujú, aké dôležité boli objatia matiek na gay pride v americkom Austine.

12.augusta oznámila, že členovia jej farnosti prišli na túto akciu s dôležitým cieľom.

„Ponúkli sme im objatie zadarmo od matiek, otcov, babičiek a pastorov, ako by to bola naša práca,“ napísala, „A pod objatím mám na mysli skutočné objatie, ktoré dáva matka svojmu milovanému dieťaťu.“

Podľa slov Jen, žiadne ruky neostali prázdne.

„Množstvu ľudí sme venovali šťastné objatia, no niekoľkokrát po sebe som medzi demonštrantami zahliadla pár ľudí, ktorí si prečítali naše transparenty a tričká a hodili sa nám do náručia. Boli to úprimní mladí ľudia, ktorí nám hovorili:

„Mne to nestačí.“

„Mama ma prestala milovať.“

„Otec so mnou neprehovoril už 3 roky.“

„Môžem dostať ešte jedno objatie?“

Dokonca aj farár rozdával objatie, čo je obzvlášť cenné pre mladých homosexuálov, ktorí sú odmietaní ich cirkvou.

Jen tvrdí, že tí, čo to nevidia na vlastné oči, si nevedia predstaviť aké dôležité sú tieto objatia pre tých, ktorí potrebujú bezpodmienečnú podporu.

„Neustále sme im opakovali, že sú milovaní, potrební a cenní. Objímali sme ich až dovtedy, kým nám nezačali ochabovať ruky. Preto sme tam aj prišli.“

Ide o iniciatívu organizácie Free Mom Hugs, v ktorej sa nachádzajú aj matky podporujúce a milujúce LGBT deti.

Možno sa len dohadovať, aké dôležité je takéto zdanlivo obyčajné gesto na podporu tých, ktorí nedostávajú lásku od vlastných rodičov. Je úžasné, koľko lásky sa nachádza v náručí jedného človeka!

Páči sa vám takáto iniciatíva zo strany rodičov a cirkvi?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matky objímajú mladých ľudí na gay pochode – boli medzi nimi aj rodičia, ktorí sa s tým ešte nedokázali zmieriť”