V dome mojej kamarátky je vždy príjemná vôňa. Opýtala som sa jej, v čom spočíva jej tajomstvo…

Domov je miesto, kam sa chcete vrátiť po náročnom dni a ponoriť sa do pohodlia. Ak otvoríte dvere a pocítite príjemnú vôňu, váš deň bude omnoho lepší, bez ohľadu na to, čo sa vám prihodí mimo domu.

Táto zmes vôní prinesie vášmu domovu príjemnú a upokojujúcu atmosféru, prečistia vzduch a dezinfikujú ho od škodlivých chemikálií.

Vyskúšajte nasledujúci recept

  1. Použite sklenenú nádobu s objemom 800 ml.
  2. Vložte do nej šupky z mandariniek, pomaranča, citrónu a grapefruitu.
  3. Pridajte jablčný ocot, tak, aby ich úplne zakryl a následne prisypte lyžicu bežnej jedlej sódy.
  4. Zatvorte nádobu a nechajte ju na chladnom tmavom mieste po dobu jedného týždňa.
  5. Nezabudnite nádobou každý deň potriasť.
  6. Po 7 dňoch zmes preceďte. Hotovo, čistiaci produkt je pripravený na použitie!
  7. Potrebujete len kvapalnú časť.

Kvapalinu už len umiestnite do rozprašovača a môžete začať s dezinfekciou.

Táto zmes vám pomôže vyčistiť:

  • škvrny na podlahe
  • špinu na kuchynskom povrchu
  • vaňu
  • škvrny a špinu na akomkoľvek sklenenom povrchu
  • ideálny na dezinfekciu umývadiel a toaliet

Účinné čistenie bez chémie – vec, ktorú potrebujú všetky ženy v domácnosti, však?

INÉ ALTERNATÍVY

Správna vôňa v dome vám pomôže vytvoriť skvelú náladu. Napríklad, ak sa u vás doma nachádza miestnosť s príjemnou arómou, môžete sa rýchlejšie upokojiť a lepšie zrelaxovať.

  1. Čajové vrecúškaV miestnosti bez okien je ťažké zachovať si sviežu a príjemnú vôňu – napríklad kúpeľňa alebo toaleta.Odporúčame vám, aby ste si vzali pár vrecúšok nepoužitého čaju, nakvapkajte na nich roztopené maslo a umiestnite ich na miesto, kde chcete odstrániť nepríjemný zápach.
  2. Smrekové šiškyAk pôjdete do hôr, do lesa alebo niekam, kde nájdete takéto šišky, odporúčame vám vybrať si tie najkrajšie a priniesť si ich domov. Keď sa vrátite, položte ich do peknej dekoratívnej misy alebo na poličku a nakvapkajte na konce šišiek niekoľko kvapiek vonnej esencie. Môžete dokonca pridať škoricu – skvelá voľba počas vianočných sviatkov.
  3. Vytvorte si vlastnú vôňuV prípade, že nedôverujete produktom v obchodoch, vytvorte si niečo vlastné. Nalejte si do malého hrnca šálku vody. Pridajte škoricu, vanilku, sušené ríbezle alebo iné ovocie a nechajte to zovrieť. Potom môžete zmes naliať do akejkoľvek nádoby a vychutnávať si vôňu.
  4. Domáci osviežovač vzduchuPotrebujete fľašu s rozprašovačom, ako je tá, ktorú používate pre vaše rastliny.Do čajovej lyžičky bežnej sódy pridajte 12 kvapiek vášho obľúbeného vonného oleja (na začiatok odporúčame levanduľový alebo eukalyptový olej) a premiešajte, kým nezískate pastu.Premiestnite túto zmes do fľaše s destilovanou vodou a dobre pretrepte. Keď sa zmes stáva homogénnou, môžete ju pokojne rozprášiť okolo domu.Nič zložité, nie? Okrem toho môžete touto zmesou postrekovať aj koberce!
  5. Skvelý nástroj na koberceVšetci vieme, že koberce sa nečistia vôbec ľahko. Ak chcete, aby aj príjemne voňali, vezmite si čajovú lyžičku sódy a čajovú lyžičku škorice.Pridajte váš obľúbený olej a nalejte zmes do fľaše s rozprašovačom. Nechajte ju odstáť po dobu 30-60 minút a je to – môžete ňou postriekať koberce. Nakoniec ho dôkladne povýsavajte.
  6. Vlastné vonné sviečkyAromatické sviečky vám môžu poskytnúť pohodlie, ktoré je niekedy jednoducho životne dôležité.

    Takže, budete potrebovať vosk (napr zvyšky zo starých sviečok), nádobu, do ktorej si môžete naliať vosk (napr. nádobu so zaujímavým tvarom), bavlnenú niť na knôt a niečo, čím by ste ho pripevnili a hrniec.

    Potrebujete tiež nožnice a éterické oleje. Ak chcete pridať sviečkam šarm, môžete použiť flitre, mušličky alebo kávové zrná.

    Vezmite si rozdrvený vosk a pripravte knôt. Nahrejte si hrniec a roztopte vosk.

    Potom pridajte niekoľko kvapiek voňavého oleja, zafixujte knôt do nádoby a naplňte ju skvapalneným voskom. Pokiaľ chcete, aby sviečka vyzerala ešte krajšie, môžete ju ozdobiť s kávovými zrnami alebo mušle.

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V dome mojej kamarátky je vždy príjemná vôňa. Opýtala som sa jej, v čom spočíva jej tajomstvo…”