Aj v Slovenskej prírode máme termálne jazierko, v ktorom sa okúpeš úplne zadarmo a aj v zime

Keď sa chceme na Slovensku okúpať v nejakej termálne vode, pravdepodobne to bude niekde v bazéne a alebo pri nejakom horeli za ktorý budeme musieť zaplatiť. Hovorí sa, že najlepšie veci sú zadarmo, v našom prípade to bude termálne jazierko.

Nasledujúci prameň sa nenachádza pri žiadnom hoteli, a nie je ani platený. Proste prídete a môžete sa okúpať.

Pokojne aj v jeseni, aj v zime, vlastne po celý rok. Nachádza sa na strednom Slovenku, za dedinkou Kalameny v okrese Ružomberok. Stačí prísť do tejto dedinky a podľa informačných tabúľ ho nájdete okamžite.

Voda má okolo 33 stupňov, takže zaručene nezmrznete. Jazierko vzniklo v roku 2000 kvôli umelému vrtu a má rozlohu 20m x 10m. Vedie k nemu aj príjazdová ceste a v blízkosti je hneď parkovisko. Ešte raz to napíšeme, nič zaňho neplatíte 🙂

A teraz sa môžete pozrieť na toto video, ktoré vás určite presvedčí, aby ste toto miesto navštívili 🙂 Pokiaľ sa vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi. Možno tam spolu zájdete.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Aj v Slovenskej prírode máme termálne jazierko, v ktorom sa okúpeš úplne zadarmo a aj v zime”