Prísne matky vychovávajú tie najlepšie deti. Je to skutočne pravda? Toto sú dôvody, prečo je tomu tak

Deti vychovávané prísnymi matkami sú úspešnejšie. Odborníci totiž tvrdia, že neustála nespokojnosť rodičov a ich snaha mať ideálne dieťa je niekedy na nevydržanie. Na druhej strane, po absolvovaní takejto výchovy im ich deti za to neraz ďakujú.

Erika Rassonová, profesorka z Essexskej univerzity, vypracovala štúdiu, ktorá ukázala, že silné matky majú úspešné deti.

A naopak – úspešní ľudia mali veľmi náročné matky.

Štúdia je založená na prieskume, v ktorom sa objavilo viac ako 15 000 detí vo veku 13-14 rokov od roku 2004 do roku 2010.

Erica Rassonová uviedla:

„Táto štúdia skúmala samotný postoj k vysokoškolskému vzdelávaniu. Väčšina rodičov, najmä matky, to totiž vyžaduje od svojich detí.”

Deti, do ktorých matky investovali veľké nádeje, sú viac sebavedomejšie a vytrvalejšie.

Výsledky štúdie ukázali, že dcéry, ktoré mali príliš neústupčivé matky, mali o 4% nižšiu pravdepodobnosť, že otehotnejú skôr.

Deti, ktoré mali neodbytné matky, tiež s vysokou pravdepodobnosťou ukončili štúdium a získali dobrú prácu. To sa môže zdať ako nereálnosť, no náročné a prísne matky sa stali zárukou úspešných detí.

Rassonová ďalej vysvetľuje:

„V mnohých prípadoch dosahujeme úspech tým, že robíme to, čo považujeme za najvhodnejšie pre nás, hoci to nie je po vôli našim rodičom. Ale bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíme vyhnúť našim rodičom, akékoľvek ich rady a odporúčania, či už chceme alebo nie, ovplyvňujú naše rozhodnutia. Veríme však, že my sme tí, ktorí o všetkom rozhodujú.”

Väčšina detí považuje prísne matky za svojich nepriateľov. Niekedy sa môže zdať, že im robia zo života peklo. Keď však dieťa dozreje, poďakuje jej za to.

Takéto dieťa bude schopné pochopiť a oceniť všetku jej snahu o to, aby sa z neho stal silný človek. A je celkom možné, že rovnakú schému výchovy aplikuje aj na budúcu generáciu.

Bola na vás vaša matka počas detstva prísna? Čo si myslíte o tejto štúdii?

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prísne matky vychovávajú tie najlepšie deti. Je to skutočne pravda? Toto sú dôvody, prečo je tomu tak”