Videli ste niekedy robiť svojho psa toto? Snaží sa vám povedať niečo veľmi dôležité!

Mnoho majiteľov psov svojich miláčikov zbožňuje, no nevenuje pozornosť reči ich tela a znameniam, ktoré vysielajú. Váš verný priateľ  a spoločník sa vám snaží niečo povedať. Chcete vedieť čo?  

1. Nosí k vám rôzne veci.

Možno si myslíte, že sa chce len hrať a žiada vás aby ste mu niečo hodili, no v skutočnosti vás chce obdarovať. Ide o zvyškový inštinkt ktorý sa im zachoval z čias divých vlkov. 

Dávajú vám niečo, o čom si myslia, že vás zachráni, hoci to môže byť aj hračka. Predstavte si ten smútok, keď jeho darček len tak odhodíte. 

2. Udržiava očný kontakt.

Keď váš miláčik s vami udržuje očný kontakt,  ide o spôsob akým prejavuje náklonnosť tak ako tomu je napríklad pri submisívnejšom správaní.

3. Zdvíha jednu labku.

Ak má psík zdvihnutú labku a hľadí priamo, radšej mu choďte z cesty. Chystá sa na lov. Pravdepodobne veeričky. 

4. Túli sa aby vyzeral menší.

Znak toho, že sa bojí. Ak na to nemá dôvod, pravdepodobne sa cíti byť iba dotknutý.

5. Kuše a žuje vaše veci.

Pravdepodobne sa nudí alebo má zlosť. Snažte sa s ním trénovať a hrať sa. 

6. Sedí vám na labkách.

Toto znamenie môže znamenať viac vecí, napríklad, že sa snaží byť dominantný alebo sa utešuje vašou blízkosťou. Možno je iba majetnícky a chce dať najavo, že mu patríte. 

Zdroj: http://www.higherperspectives.com/

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Videli ste niekedy robiť svojho psa toto? Snaží sa vám povedať niečo veľmi dôležité!”