Ich 14-ročný syn spáchal samovraždu. Zanechal ale list, ktorý chcú rodičia zdieľať po celom internete …

Daniel Joseph Fitzpatrick si vzal život len krátko po svojich 14. narodeninách. Našla ho jeho 17-ročná sestra Kristen, keď sa 11. augusta obesil na svojom vlastnom opasku.

Aj napriek tomu, že boli jeho rodičia Maureen a Daniel st. zdrvení stratou svojho syna, rozhodli sa zdieľať jeho srdcervúci príbeh.

Daniel im však nechal list na rozlúčku, kde im vysvetlil, prečo sa rozhodol ukončiť svoj tak mladý život.

Hovorí v ňom, že ho jeho spolužiaci  z  triedy ustavične šikanovali a on to už ďalej nedokázal akceptovať

„… Marek ma šikanoval ešte s Jožom, Mariánom aj Robom. Stále dookola a dookola, kým som sa s nimi nepobil.

Všetci po chvíli prestali, len Marek sa naštval … a ja som skončil so zlomeným malíčkom, „napísal Daniel v liste na rozlúčku. Jeho kamaráti ho šikanovali kvôli jeho silnej postave.

„Vzdal som to. Učitelia s tým aj tak nič neurobia. “

„Chcel som zverejniť príbeh môjho syna, aby svet videl, čo musel zažívať,“ povedal Danielov Otec .

„Žiadne dieťa by si nikdy nemalo prejsť tým, čím si musel prejsť môj chlapec.“

„Vy ich môžete držať za ruky, uspávať je každú noc po zvyšok vášho života. Ja ale nie.

Vaše malé monštrá mi môjho chlapca vzali, tiež aj mojej žene, jeho sestrám. Daniel si toto nezaslúžil, bol to citlivý a dobrý chlapec.

Len ho chcem znovu počuť hovoriť „Dobré ráno, ocko“ a aby som mu aspoň ešte raz mohol povedať, že ho milujem, „odkázal jeho ocko rodinám chlapcov, ktorí boli v liste uvedení.

Rodina Fitzgeraldovu preto dúfa, že zverejnením Danielovho príbehu upozorní na problematiku šikanovania a na jej fatálne následky.

Preto nebuďte ľahostajní a slepí k tomu, čo sa deje vašim deťom. Niekedy sa aj hlúpa detská hra môže zvrtnúť v niečo, čo dokáže deťom naozaj ublížiť. Deti vedia byť zlé aj kruté a následky svojich činov si málokedy uvedomujú.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ich 14-ročný syn spáchal samovraždu. Zanechal ale list, ktorý chcú rodičia zdieľať po celom internete …”