Lekár vymenoval 6 vecí, kvôli ktorým prestal veriť v ľudstvo. Profesionálne vyhorenie alebo trpká pravda?

Medicína – neľahké povolanie. Lekári sú nútení pracovať nielen so zložitými prípadmi, ale aj nepríjemnými, náročnými a neznalými pacientmi. A hoci byť lekárom je ušľachtilé povolanie, aj oni prídu do stavu, kedy sú už unavení.

Muž sa rozhodol zdieľať svoje skúsenosti z pohotovosti, ktoré podľa neho spôsobilo to, že stratil vieru v ľudstvo. Prečítajte si jeho úprimnú spoveď…

„Neverím v ľudstvo.

Pre tých z vás, ktorí sa pýtajú, čo sa stalo, prečo, atď…môj názor nie je ovplyvnený žiadnym zvláštnym dôvodom. Je to len vyvrcholenie toho zmätku, s ktorým som sa stretol, keď som od roku 2012 začal pracovať v rýchlej lekárskej pohotovosti.

  1. Núdzová lekárska starostlivosť neexistuje na to, aby vám poskytla to, čo potrebujete, alebo čo chcete. Lekárska pohotovosť neslúži ako obsluhovanie klientov. Áno, môže zmierniť akútnu bolesť, určiť, či niečo ohrozuje váš život a zasiahnuť, ak je to naozaj potrebné.

Ak nie, je mi to ľúto, ale vy sami musíte ísť za odborníkom. Nepríďte s očakávaním, že všetky vaše momentálne problémy vyriešime lusknutím prstov.

  1. Skutočnosť, že máte zlý deň, alebo že sa necítite veľmi dobre, vám nedáva právo byť hrubým, agresívnym a ponižovať zamestnancov nemocnice. Sme ľudia, ktorí dlho a tvrdo pracovali na získaní privilégia, ktoré nám umožní vám pomôcť.
  2. Ľudia robia zlé veci iným ľuďom. Mnoho ľudí, ktorých zachraňujeme, trpeli v dôsledku zneužívania, napadnutia, znásilnenia alebo iných zverstiev, ktoré si ľudia navzájom robia. Deti a starí ľudia žiaľ nie sú výnimkou.
  3. Väčšinu časť môjho dňa trávim hľadaním skrytých motívov ľudí a komunikáciou s tými, ktorí hľadajú narkotiká. Tí zúria ešte viac, než si myslíte.
  4. Väčšina ľudí nenesie zodpovednosť za vlastné zdravie a z nejakého dôvodu ju radi prenesú na lekárov. Pri čom vo väčšine prípadov by si mohli pomôcť aj sami. Nebudete veriť, koľko dospelých sa ani nepokúsi vziať si ibuprofén na bolesť hlavy alebo panadol proti horúčke, kým prídu na pohotovosť.

ľudia plačú, domáhajú sa svojich práv a nenesú zodpovednosť za vlastné zdravie. Pritom nemajú problém ubližovať ostatným.

Taktiež by ste mali prestať chodievať na pohotovosť za účelom získania lekárskeho predpisu – nedostanete ho. Okrem toho by som rád dodal, aby ste sa nikdy nechovali nepriateľsky alebo hrubo k ľuďom, ktorí vám prichádzajú na pomoc (viete, nie vždy sa vám to musí „prepiecť“).

Robím všetko pre to, aby som bol citlivý a pomohol tým, ktorí to skutočne potrebujú. Je ale pre mňa ťažké zaceliť túto fasádu. Ako sa hovorí, show musí pokračovať.

(Pravdepodobne potrebujem dovolenku).“

Mnoho užívateľov súhlasilo s jeho názorom:

  • „Vnímam to presne tak isto! Neznámi pacienti, ktorí sú presvedčení, že sa im snažíme ublížiť…Každý deň ľutujem svoje rozhodnutie.“
  • „Gratulujem, teraz ste oficiálne doktor!“
  • „Vezmite svoj talent a vedomosti do veterinárnej ambulancie! Máme oveľa viac pacientov, ktorí si zaslúžia vašu pomoc :)“

Súhlasíte s názorom toho muža?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Lekár vymenoval 6 vecí, kvôli ktorým prestal veriť v ľudstvo. Profesionálne vyhorenie alebo trpká pravda?”