Ak aj vy máte radi kone, pripravte sa na dlhý život, hovoria vedci. Má to však jednu podmienku

Štúdie dokazujú, že domáce zvieratá majú pozitívny vplyv na naše duševné zdravie. Nedávne výsledky ukázali, že ak vlastníte koňa, môžete si svoj život predĺžiť až o neuveriteľných 15 rokov! V štúdii vedci počas 4 rokoch sledovali ženy zo severnej Virgínie, zo západu severnej Karolíny a severnej Floridy, aby zistili, ako vlastnenie koní ovplyvňuje ich zdravie.

Ukazuje sa, že majiteľky koní žili o 15 rokov dlhšie ako ženy, ktoré koňa nevlastnili.

Tento výsledok bol pozorovaný u žien rôzneho veku a národností. Vedci to dokonca porovnali s údajmi z 50 krajín, aby zabezpečili správnosť tvrdení.

Výskumníci objasnili, že žena by mala vlastniť koňa najmenej päť rokov. Španielske ženy žili o 16,5 rokov dlhšie, ak mali kone. U Američaniek bol rozdiel asi 14,7 rokov. Vo všeobecnosti štúdia ukázala, že priemerný rozdiel je približne 15 rokov.

Existuje niekoľko teórií o tom, prečo majú kone na ľudí takýto vplyv. Keď vlastníte kone, s najväčšou pravdepodobnosťou trávite vonku veľa času. Môžete s nimi trénovať a rozprávať sa s inými majiteľmi koní. Je menej pravdepodobné, že budete mať srdcové problémy, vysoký krvný tlak alebo cukrovku.

Každý majiteľ koňa môže tiež potvrdiť, že kôň dodáva človeku pocit šťastia a celkovej pohody.

Bez ohľadu na dôvod, táto štúdia je ďalším príkladom, prečo by bolo pekné investovať do nového zvieraťa. 15 rokov je v skutku dobrý argument, čo poviete?!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak aj vy máte radi kone, pripravte sa na dlhý život, hovoria vedci. Má to však jednu podmienku”