Ako sa ochrániť pred negatívnou energiou iných ľudí? 5 dôležitých pravidiel, ktoré pomôžu

Empatia je schopnosť rozpoznať a cítiť emócie druhých. Empatickí ľudia často absorbujú bolesť a utrpenie iných, čo môže mať v konečnom dôsledku negatívny vplyv aj na ich osobnosť.

Tu je 5 spôsobov, ako sa chrániť pred negatívnym vplyvom iných ľudí:

  1. Pamätajte si, nemôžete všetkým vyhovieť

Ak sa niekto na vás sťažuje, nesnažte sa tomuto človeku silou mocou zapáčiť. Tým si len budete odoberať energiu a začnete byť na názoroch daného človeka energeticky závislá.

Nie všetci vás majú a budú mať radi – je to úplne normálne. V prvom rade sa naučte mať radi samých seba. Vytvoríte si tak akési silové pole, ktoré vás ochráni pred názormi iných ľudí.

Taktiež si zapamätajte, že nie ste všemohúci a niektoré veci jednoducho nedokážete zmeniť. Nerobte z toho vašu životnú misiu. Niekedy najlepšie, čo môžete urobiť, je neabsorbovať energiu, ktorú na vás ľudia premietajú.

  1. Buďte opatrní pri vpustení ľudí do vášho života

Vaše telom, myseľ a bezprostredné okolie sú vaším chrámom. Koho do neho pozvete? Je to otvorená pozvánka? Musia si ľudia očistiť nohy pred tým, než do neho vstúpia, alebo je normálne, ak do vašej duše prinesú nečistotu?

Veľkorysosť je chválitebná, no existuje tu tenká hranica, ktorú treba dodržiavať, aby vás nerozšliapali. Naučte sa povedať nie a majte pri tom zo seba dobrý pocit.

  1. Neupriamujte pozornosť na negatívnych ľudí

Každý parazit potrebuje na prežitie svojho hostiteľa, či lepšie povedané obeť. Keď sa zaoberáte istým človekom, míňate na to vašu vlastnú energiu.

Energetickí upíry vám kradnú myšlienky a znižujú vaše energetické zásoby. Niektorí ľudia si na vás vybijú svoju negatívnu energie a potom si začnú hľadať novú obeť.

Umenie počúvať je skvelé, no aj tu by ste si mali dávať istý pozor.

Povedzme, že niekto vám povie o svojom nešťastí v práci alebo vo vzťahu. Všetky tieto emócie vás môžu vyčerpať a zmeniť tak život k horšiemu.

Milujte sa, naučte sa ľudí zastaviť alebo im jednoducho povedzte, že momentálne na ich problémy nemáte čas. Tak zastavíte absorbovanie ich toxickej energie.

  1. Dýchanie v prírode

Choďte von do prírody, meditujte, relaxujte a dýchajte. Očisťujte svoje vnútro a cvičte.

Dýchanie stimuluje krvný obeh v celom tele a pomáha zabrániť absorpcii energie z ľudí okolo vás. Kráčajte so sebavedomím, hlavu držte vždy vzpriamene a nenechajte nikomu pokaziť vám vašu dobrú náladu.

  1. Prevezmite zodpovednosť za vaše myšlienky a emócie

Spôsob, akým sa vnímate, je len vašou zodpovednosťou. Vesmír nám do života posiela ľudí, aby nás niečo naučili.

Nie ste obeť a nikto nemá nad vami moc. Zamyslite sa, ako sa vaše myšlienky a očakávania prejavujú v situácii, ktorá vás obťažuje. Čo keby všetko záviselo od vašej úrovne trpezlivosti, podráždenia alebo súcitu?

Hneď ako prevezmete zodpovednosť za svoje reakcie, znova sa vrátite k sebe samému, do vášho vnútorného sveta.

Vytvorte si situácie, ktoré zvyšujú vašu energetickú úroveň. Cítite sa dobre v blízkosti tejto osoby? Cíti sa táto osoba dobre vo vašej blízkosti? Výborne!

 

Ochrana pred cudzou energiou začína sebaláskou. Nezabúdajte na to, že si zaslúžite šťastie a pokoj. Pamätajte, že je normálne povedať „nie“ a len vy ste zodpovední za váš energetický stav.

 

Snažte sa nezabudnúť na týchto päť pravidiel a váš život dostane nový zmysel!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako sa ochrániť pred negatívnou energiou iných ľudí? 5 dôležitých pravidiel, ktoré pomôžu”