Sedieť doma s dieťaťom je omnoho náročnejšie než chodenie do práce!

Výskumy ukazujú, že páry, ktoré sa po prvýkrát stali rodičmi, trvajú na tom, že je oveľa ťažšie sedieť doma pri dieťati než pracovať na plný úväzok.

Ostanete doma? Nie, idem do práce!

Byť doma s dieťaťom je považované za náročné u 31% rodičov. Ďalších 55% verí, že mať dieťa, je tá najťažšia práca. Ďalších 20% rodičov sa sťažovalo na komplikácie vo všeobecnosti. Mysleli si to dokonca aj tí, ktorým pomáhali rodičia alebo opatrovateľky.

 

Detské utierky sú životne dôležité pre mladých rodičov.

Tento nový prieskum poskytol AVEENO Baby. Počas prieskumu zistili, že menej ako polovica rodičov (48%) verí, že mať rodinu je ideálnym zážitkom. Vtipné je, že  41%  rodičov verí, že napriek ich potenciálnej ujme sú detské obrúsky mimoriadne dôležité a nemali by sa podceňovať.

Nevieme fungovať bez babičiek!

Napriek Googlu, skupinovým stretnutiam rodičov alebo knihám ešte stále potrebujeme rady našich matiek – 45% rodičov tvrdí, že by to bez nich pravdepodobne nezvládli.

Sociálne siete pre ideálnych rodičov?

Celkovo 71% respondentov verí, že sociálne siete robia rodičov konkurencieschopnejšími a 22% tvrdí, že sú pod neustálym tlakom stať sa ideálnymi rodičmi. Okrem toho, 27% ľudí malo obavy z vývoja ich dieťaťa, 22% z kŕmenia a 9% rodičov zo spánku.

Výsledky nie sú žiadnym prekvapením. Rodičovstvo je vzrušujúca, obohacujúca skúsenosť, no  nie je to žiadna prechádzka ružovou záhradou. Musíte mať všetko pod kontrolou – od jedla až po najmenší pupienok na detskom telíčku.

 

Bezpodmienečná láska vykompenzuje všetko.

Hoci vychovávanie dieťaťa je často ťažšie ako pracovať na plný úväzok, rozhodne to stojí za to. Počas prieskumu, 42% respondentov uviedlo, že po prvýkrát zažili bezpodmienečnú lásku. Keď máte niekoho tak rád, všetka práca sa zrazu zdá byť opodstatnená.

Čo si o tom myslíte vy? Máte pocit, že výchova detí je ťažšia ako práca?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Sedieť doma s dieťaťom je omnoho náročnejšie než chodenie do práce!”