Keď sa po svojom druhom pôrode zotavila, ostala zhrozená… Potom jej malé deti položili túto otázku

28-ročná Lisa Wilsonová z amerického štátu Michigan, je matkou dvoch očarujúcich dievčatiek, päťročnej Brille a trojročnej Vienny. Žena si už od svojho detstva bola vedomá toho, že jej telo nezapadá do ideálov, no po pôrode druhej dcérky ju to začalo trápiť o niečo viac.

Strie, celulitída, ovisnutá koža na bruchu boli pre ňu nočnou morou. Prešlo to až do štádia, kedy aj po dome chodila vo voľnom oblečení, aby pod ním toho čo najviac skryla. Až po otázke jedného z dievčatiek začala rozmýšľať o tom, čo sa vlastne deje.

Brille a Vienna sú živé deti a vždy si našli dôvod na to, aby sa mohli dotýkať mamkinho bruška. V deň, keď sa Lisa na celú situáciu týkajúcu sa jej postavy začala pozerať inak, jedno z dievčatiek začalo jej brucho miesiť ako nejaké cesto, počas čoho povedalo: „Aké mäkučké.“

Matka ju samozrejme napomenula a povedala, že sa jej to nepáči. „Prečo?“, spýtalo sa dievčatko. To bol okamih, kedy si Lisa uvedomila: nemôžeš sa hanbiť za svoje strie.

Zmenila myslenie a zistila, že ak sa hanbí za svoje vlastné telo, aký príklad tým dáva svojim dcéram? Ak začnú napodobňovať jej správanie alebo zbadajú, ako je so sebou nespokojná, začnú hľadať nedostatky nielen na sebe, ale aj na druhých. V detskej mysli sa totiž pomaly zakoreňuje ten istý ideál krásy, ktorý dokáže spôsobiť utrpenie miliónom dospievajúcich dievčat.

Lisa verí tomu, že dieťa by sa malo vedieť oceniť také, aké je. Aby sa to naučili aj jej dcéry, musí začať sama od seba. Keď si to konečne uvedomila, začala sa vnímať úplne inak.

Strie a ochabnutá koža na bruchu ju už prestali trápiť a už sa viac nepovažovala za menejcennú. „Ako môžem nenávidieť svoje brucho, keď v ňom rástli a prišli na svet moje dve dcérky?“

Dokonale porozumela tomu, že sa už nemôže vrátiť do svojej predošlej postavy a preto by po tom nemala ani túžiť. Prijala seba a svoje telo, čím začala získavať popularitu na internete, kde sa stala inšpiráciou aj pre ďalšie mladé mamičky, ktoré sa rozhodli vziať si od nej príklad.

Ochotne zdieľala aj svoje fotografie v plavkách, čím chcela vyjadriť, že nie ne potrebné hanbiť sa za vlastné telo. Nezhoduje sa s ideálom krásy? No a čo! Najhlavnejší je zdravý postoj k sebe samému, len tak dokážeme mať zdravý a spokojný život.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Keď sa po svojom druhom pôrode zotavila, ostala zhrozená… Potom jej malé deti položili túto otázku”