Otec a jeho dvaja synovia narúbali 80 áut palivového dreva a rozdali ho do „studených“ domovov

Nemusíte byť milionárom, aby ste mohli učiniť dobrý skutok. Niekedy je radostný pocit na duši viac, než akákoľvek suma peňazí.

Shane McDaniel uverejnil na Facebooku fotografie spolu s jeho dvoma synmi. Spoločne sa rozhodli narúbať 80 áut palivového dreva, aby ho následne rozdelili medzi tých ľudí, ktorí to skutočne potrebujú.

„Nikto nebude mrznúť počas tohto sviatočného obdobia,“ Napísal 47-ročný Shane McDaniel vo svojom príspevku, kde okrem dreva ponúkol aj bezplatnú dopravu. Počas niekoľkých dní sa tento príspevok rozšíril do celého sveta. Začali im prichádzať správy – prosby o palivové drevo, ponuky na pomoc, ďakovné listy a dokonca aj ponuky na manželstvo.

Od začiatku novembra, muž a jeho synovia dovážali palivové drevo stovkám ľudí, ktorá nemajú peniaze na vykurovanie vlastných domovov.

28-ročná slobodná matka Caitilin Tickerová, ktorá žije v karaváne pri jazere Stevens so svojou 3-ročnou dcérou bola mimoriadne nadšená, keď jej muži priviezli drevo. Jediným zdrojom tepla bola ich piecka na drevo.

Pomoc dostala aj Abby Valentineová, 42-ročná žena, ktorej najstarší syn bol v apríli zabitý opitým vodičom.

McDaniel je vlastníkom pivovaru. Jeho príspevok na Facebooku viedla mnohých ľudí k tomu, aby sa pripojili k tejto šľachetnej iniciatíve.

Dobrovoľníci z miestnej banky pomáhajú vyriešiť žiadosti o palivové drevo a robia zbierky. Ľudia prichádzajú denne a v noci, len aby priniesli svoje vlastné množstvo palivového dreva.

Mnohí príjemcovia dreva nemôžu vyjadriť svoju vďačnosť slovami, neustále majú slzy v očiach. Niektorí to však považujú za samozrejmosť a nemajú ani potrebu poďakovať. Muž ich chápe a hovorí, že charita je o dávaní, nie o akceptovaní.

Obdivuhodná iniciatíva, však?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Otec a jeho dvaja synovia narúbali 80 áut palivového dreva a rozdali ho do „studených“ domovov”