Rodičia si prilepšia o 66 centov z prídavku na dieťa. Okrem toho sa zvýšil aj rodičoský príspevok

 

Konečne radostná správa pre všetkých rodičov. Od začiatku tohoto roku sa zvýšil rodičovský príspevok a prídavky na deti. Suma rodičovského príspevku sa podľa príslušného opatrenia zvýšila o 6 eur, čo teda predstavuje 220,70 eur mesačne.

Nárast životného minima mal na rodičovský príspevok pozitívny efekt. Životné minimum sa medziročne zvýšilo o 2,8 %. Zákon, podľa ktorého sa rodičovská dávka vypočítava, charakterizuje jej nárast rovnakou mierou ako je nárast životného minima. To sa zvýšilo v roku 2018 od 1. júlu.

 

Nárast životného minima malo efekt aj na prídavok na dieťa. Táto dávka sa taktiež od 1.1.2019 zvýšila a to konkrétne o 66 centov na 24,34 eura za mesiac. K prídavku na dieťa, ktorý dostávajú nepracujúci dôchodcovia ako rodičia nezaopatrených detí, si ľudia prilepšia o 31 centov na 11,41 eura mesačne. Aj ked’tieto sumy nie sú nejak extra vysoké, netreba sa sťažovať, vždy lepšie aspoň niečo ako nič.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Rodičia si prilepšia o 66 centov z prídavku na dieťa. Okrem toho sa zvýšil aj rodičoský príspevok”