Viete prečo, by ste si mali trieť cesnak na tanier? Na tento trik už skoro každý zabudol, ale je super

Každá žena v domácnosti má svoje vlastné kulinárske tipy, ktoré jej nielen uľahčia prácu v kuchyni, ale aj zabezpečia, aby výsledné pokrmy dokázali potešiť všetkých členov rodiny.

кулинарные хитрости

Rozhodli sme sa s vami zdieľať niekoľko užitočných tipov, ktoré si buď oprášite v pamäti alebo ju obohatíte o nový kulinársky zlepšovák. Niektoré tajomstva sú tak jednoduché, ako aj cenné. Využite ich v praxi! Sme presvedčení, že aj z toho najobyčajnejšieho jedla budete môcť vytvoriť gastronomickú pochúťku. Ušetríte čas, námahu aj peniaze!

22 trikov šéfkuchára

Orechy, ako napríklad mandle, sa dajú ľahko olúpať, ak sa pred použitím namočia na 1-2 minúty do vriacej vody a následne aj do studenej vody.

Ak chcete, aby vaša uvarená ryža mala bielo-snehovú farbu, v priebehu varenia pridajte do vody trochu octu.

отварной рис

Keď cítite, že je vaša polievka presolená, vložte do nej obilniny (napríklad ryžu) – nasypte ju do gázy a ponorte do hrnca. Tým sa odstráni prebytočná soľ.

Aby sa žĺtok uvareného vajcia pri rezaní nerozpadal a nelepil, najskôr ponorte nôž do studenej vody.

вареное яйцо

Ak chcete pokrmu pridať trochu cesnakovej chuti, no neprehnať to, potrite taniere strúčikom cesnaku a následne do nich dajte aj samotný pokrm.

Ak chcete, aby ste si pripravili mäkkú pečeň, osoľte ju až na konci varenia.

как готовить печень

Bojíte sa pripálených koláčov pečených v rúre? Zakryte ich papierovou utierkou namočenou vo vode.

Pivo je neraz ingredienciou, ktorá sa čoraz častejšie používa pri príprave mäsových a zeleninových pokrmov. Napríklad, chmeľový nápoj, zmiešaný so sójovou omáčkou by bol vynikajúcou marinádou pre bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso. Pridanie tmavého piva v procese varenia dusenej zeleniny spôsobí, že chuť jedla bude jemnejšia a príjemnejšia.

мясо с пивом

Ak chcete získať ideálny smotanová krém, pridajte do neho počas šľahania vaječný bielok.

Aby sa jablká v chutnom koláči šarlotka nezbili do jednej kopy, skôr, ako ich začnete ukladať na cesto, obaľte plátky jabĺk do múky.

яблоки для шарлотки

Uvarená fazuľa nestmavne, ak ju počas varenia nebudete prikrývať pokrievkou.

Ak chcete, aby bol váš vývar priehľadný, vložte do neho počas varenia kocku ľadu a následne ho priveďte k varu.

Jemnejšie a chutnejšie fašírky získate, ak do zmesi mletého mäsa pridáte nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu alebo zemiaky.

тертый лук для фарша

Marinované hovädzie mäso v majonéze nechajte aspoň na 30 minút odležať. To zapríčiní, že mäso bude mäkké a jemné. Ak si chcete túto chuť vylepšiť, okrem majonézy pridajte do marinády aj horčicu.

Chrumkavú kožu mäsa docielite, ak ju pred pečením potriete medom, šťavou z granátového jablka alebo koňakom zriedeným s vodou.

V prípade, že varíte „staršie“ mäso, pridajte do vývaru umytú banánovú šupku. Tá dodá mäsu potrebnú mäkkosť.

Na strúhanku môžete namiesto bežných suchárov použiť aj pomleté orechy. Vaše jedlo dostane novú, zaujímavejšiu chuť.

панировка для мяса

Ak si chcete pripraviť chutnejšiu a zdravšiu polievku, tesne pred odstránením z ohňa do nej nalejte trochu čerstvej mrkvovej šťavy.

Pokúste sa častejšie nahrádzať soľ a ocot citrónovou alebo limetkovou šťavou. Chuť citrusov nepokazí chuť samotného jedla. Nebojte sa experimentovať!

кцытрусовые в кулинарии

Štipka prírodnej vanilky (z vanilkového struku) pridaná do zeleninového šalátu dokonale odkryje chuť tohto pokrmu.

Zohrejte si taniere pred podávaním teplého jedla a ochlaďte ich pred servírovaním studených pokrmov – chuť jedla bude vyváženejšia a bohatšia.

Pridajte si štipku soli do mletej kávy ešte pred tým, ako ju budete zalievať horúcou vodou. Soľ spôsobí, že chuť kávy bude výraznejšia.

кофе в турке

Uložte si tento článok do vašich záložiek a nezabudnite sa o neho podeliť aj s priateľmi na Facebooku!

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Viete prečo, by ste si mali trieť cesnak na tanier? Na tento trik už skoro každý zabudol, ale je super”