Vždy sme mali doma psíka. Toto je 17 dôvodov, prečo mať doma psa. Sú schopní darovať človeku skutočné šťastie

e vedecky dokázané, že psy zlepšujú život človeka. Ak ste už majiteľom takéhoto tvora, tak určite potvrdíte tieto slová.

Ak ešte nemáte takéhoto domáceho maznáčika, tak je tu veľká šanca, že ho budete chcieť mať. Pretože takú úprimnosť a pozitívum nenájdete nikde.

Prečo mať psa

  • Zlepšovatelia nálady

Bez ohľadu na to, aký bol váš deň a aká je vaša nálada, hra s vašim psom ju hneď zlepší. Len 15 minút s domácim miláčikom a vaša nálada sa hneď zlepší, vaše ťažkosti zrazu zmizli. Komunikácia so psom spôsobuje zníženie stresu a zvýšenie úrovne šťastia. Dopamín a sérotonín, ktorý sa nachádza v mozgu, zvyšuje pocit radosti a šťastia – a to vďaka tomuto miláčikovi.

pes  

 

  • Majster na srdcové záležitosti

Pre všetkých ľudí, ktorí majú problémy s tlakom, je komunikácia so psom veľmi dôležitá. Rozprávajúc sa a hladiac psa stabilizujete srdcovo – cievnu činnosť a udržíte v normále krvný tlak.

  • Mačky nabok!

Deti, ktoré vyrastali so psami, sú menej náchylné na alergie a netrpia kožnými chorobami, kým pobyt s mačkami to vyvoláva.

  • Športové stimulanty

Ľudia so psami sú zdravší, ako ľudia bez psov – majú pohyb. Psy donútia majiteľa k športu, hoci aj nedobrovoľne – beh, hranie sa v prírode, chôdza, dýchanie čerstvého vzduchu. Títo chvostoví športovci nakazia všetkých fyzickou aktivitou.

pes

 

  • Výnimoční liečitelia

Ľudia, ktorí majú psa, sa rýchlo zotavia z akejkoľvek choroby. Je dokázané, že cítia zodpovednosť za živú, priateľskú podstatu a je potrebné rýchlo obnoviť svoju starostlivosť o neho a to umožní rýchlejšie opustiť nemocničné lôžko. Naozajstný zázrak…

  • Statoční asistenti

Vodiaci pes a pes-ošetrovateľka je bežný jav. Schopnosť reagovať a dôvtipnosť týchto zvierat je úžasný, sú nenahraditeľní ako priatelia a asistenti pre ľudí so zdravotným postihnutím.

pes  

  • Najlepšie opatrovateľky

Deti, ktoré majú psa, menej bývajú choré a menej vynechávajú školskú dochádzku.

  • Užitočný pre dieťa

Okrem vyššie uvedených výhod, existujú ešte pôsobivejšie. Deti, zoberte si pero a napíšte argumenty, ktoré presvedčia vašich rodičov, aby vám konečne kúpili psa. Komunikácia s domácim miláčikom, tak inteligentným a citlivým, ako je pes, veľmi zvyšuje detské sebavedomie. Keď sa dieťa vyrovná s funkciou starostlivosti o psa, ktorá mu bola daná, okamžite vyrastie vo vlastných očiach. Takže, aby sa dieťa stalo úspešným, kúpte mu psa.

  pes  

  • Veľmi blízki priatelia

Psy tak veľmi cítia ľudí, pretože majú dobre vyvinutý sluch, čuch a zrak. Sú to priatelia, ktorí cítia všetko, čo sa s vami deje, zachytia každú emóciu a podľa toho zmenia svoje správanie. Preto medzi vami a psom  je tak silné puto.

  • Verní, ako nikto

Každý si pamätá príbehy o psoch – cestovateľov, ktorí sa vracali do rodného domu a k svojmu majiteľovi, prekonávajúc tisíce kilometrov. Takýto tvor ťa nikdy neopustí. Vďaka tomuto je svet hneď svetlejší.

  • Ochrancovia

Psy vždy ochránia svoj domov a majiteľov. Ich bdelá služba nepozná odpočinok a spánok. Môžete tak byť v pokoji, vy aj vaša rodina, ak máte takéto zodpovedné plemeno.

  • Milovníci psov, spojte sa!

Ak máte psa, automaticky získate celý rád užitočných priateľstiev s ostatnými majiteľmi psov. Stanete sa oveľa spoločensky úspešnými, prechádzky so psom sa zmenia na dobrodružstvo, stretnete sa s mnohými ľuďmi a získate darček v podobe kopy zábavy. Celkom v pohode, nie?

  • Lepšia zábava

Keď neviete, čo robiť, pes vám vždy nájde nejakú zaujímavú zábavu –  prechádzka v parku, hra s loptou alebo palicou, beh. Takýto kamarát vás nenechá nudiť sa.

  • Psy môžu odhaliť rakovinu

Tieto zvieratá majú tak dobre vyvinutý čuch, že sú schopné zistiť podľa ľudského pachu, či ste zdraví, alebo nie. Bolo dokázané, že pes začne očuchávať  miesto na ľudskom tele, kde sa nachádza zhubný nádor, napríklad materské znamienka, signalizujúc, že s majiteľom je zle.

  • Žiadny stres v práci

Ak pracujete tam, kde môžete mať so sebou psa, ste šťastný človek. Na pracovisku nebudete mať žiadny stres, pes okamžite vytvorí atmosféru, ktorá napomôže všetkým k zdvorilosti a pozornosti.

  

pes

 

  • Opatrovatelia

 

Zodpovednosť, trpezlivosť, obetavosť, odhodlanie – vlastnosti, ktoré psy rozvinú u človeka. Stanete sa lepšími, budete rozvíjať len tie najpozitívnejšie vlastnosti. Budete viac priťahovať ľudí.

pes

 

  • Stačí sa pozrieť na tohto psa.

 

Slová sú zbytočné…

Pes je jedinečná živá bytosť. Učí nás byť láskavejšími, oddanosť a vďačnosť psov prinesú do nášho sveta veľa svetla. Vážte si svojho domáceho miláčika a užívajte si s ním každú minútu.

Povedzte priateľom o tomto článku, venovaného psom, tieto dojemné a milujúce stvorenia nás inšpirujú byť lepšími.

zdroj:Pixabay.com / Pexels.com / takprosto.cc 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vždy sme mali doma psíka. Toto je 17 dôvodov, prečo mať doma psa. Sú schopní darovať človeku skutočné šťastie”