Ak vo vzťahu používate toto slovo, tak ste vraj šťastnejší. Ako často ho používate?

Mnoho párov si myslí, že ich láska bude väčšia, ak si budú každý deň hovoriť ako veľmi sa milujú a ako veľmi pre nich ten druhý znamená.

Je samozrejme, že rozprávanie aj takýchto fráz ma len pozitívny vplyv na vzťah dvoch ľudí, no podľa najnovších štúdií existuje len jedno jednoduché slovo, ktoré dokáže vytvárať zázraky. Ak ľudia používaju práve toto jedno slovo, sú šťastnejší a ich spoločný život s iným človek je oveľa viac hamonický.

Tento výskum bol vytvorený vedcami z University of California Riverside, kde bolo vytvorených 30 štúdií a skúmaných bolo takmer 5 300 ľudí. Výsledok týchto výskum je jednoznačný a hovorí o tom, že páry, ktorý hovoria „My“, alebo „Nás“, si svoj vzájomný vzťah vážia oveľa viac a láska pre nich znamená spoločný život a porozumenie.

To, že páry hovoria „My“ namiesto „Ja“ alebo „Ty“, je znakom toho, že si chcú navzájom rozumiesť najviac ako to je možné, že chcú načúvať pocitom tohoto druhého a chcú zvyšok života stráviť so svojím aktuálnym partnerom.

Výskum sledoval 5 oblastí života a zdravia – vzájomná starostlivosť, fyzické a psychické zdravie, správanie vo vzťahu a rozhodovanie.

Čo si myslíte, je to naozaj pravda? Napíšte nám do komentára vaše skúsenosti.

zdroj:metro.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak vo vzťahu používate toto slovo, tak ste vraj šťastnejší. Ako často ho používate?”