Tiež si niekedy poplačete? Psychológovia hovoria, že to vôbec nie je zlé. Pozrite sa, čo to o vás napovie

Plačeme z rôznych dôvodov – môže to byť hnev, radosť alebo aj smútok. Niektorí považujú plač za znamenie slabosti, iní tvrdia, že len ten, kto neskrýva svoje slzy, je skutočne odvážny.

Mnohí ľudia si ani neuvedomujú, že plač je pre naše zdravie mimoriadne prospešný.

 

Toto si myslí psychológovia o tých, ktorí sa neboja ukázať svoje slzy…

  1. Plač je znamením dobrého človeka a dobrého priateľa.

V živote nejedného človeka nastanú momenty, kedy sa ich rameno stane miestom, na ktorom sa vyplače ich najlepší priateľ či priateľka. A kto vie, možno že o niekoľko dní neskôr to budete zase vy. Na tom nie je nič zlé! Jednoducho sa vyplačte, vypustite zo seba všetku tú bolesť a otvorte sa človeku, ktorý vám rozumie a chce vám pomôcť.

  1. Plač znamená, že sa nebojíte svojich pocitov.

Strata milovaných ľudí, stres, hnev, nenávisť, smútok, niektoré choroby, ako je vysoká hladina cukru v krvi, hormonálna nerovnováha a dokonca také veci ako smutné piesne a filmy – všetky tieto faktory a príčiny nás robia zraniteľnými a môžu spôsobiť plač.

Keď to v sebe prestanete potláčať, nielen že to vyvolá pochopenie vášho okolia, ale taktiež získate silu vyrovnať sa s vašimi pocitmi.

  1. Viete, ako sa vyrovnať so stresom.

V prípade že sa viete rozplakať v akejkoľvek situácii, funguje to ako čistenie a uvoľnenie ťažobných, hlbokých myšlienok. Ak ich budete držať dlho v sebe a nedáte im možnosť, ako by sa dostali von, môže to viesť k vážnym duševným problémom.

  1. Plač – znamenie silného človeka, ktorého nezaujímajú reakcie ostatných.

Niekedy sa cítime tak slabí a plní beznádeje, že jediné, čo dokážeme, je to, že sa uzavrieme do seba.. Zakrývame bolesť a smútok za falošný úsmev, ktorému aj tak nik neuverí. Skutočné pocity nemožno ignorovať.

Tí, ktorí sa nebojí plakať, sú silnejší než ktokoľvek iný, pretože dokážu ovládať svoje emócie. Zadržiavanie sĺz a zakazovanie plaču nie je nikdy dobrým riešením.

Teraz sa už budete pozerať na slzy inak, však?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tiež si niekedy poplačete? Psychológovia hovoria, že to vôbec nie je zlé. Pozrite sa, čo to o vás napovie”