V tomto videu sa nachádza najsilnejšia životná lekcia, ktorú sme sa naučili. Každý, kto si ju osvojil hovoril o zlepšení

Sú chvíle, kedy sme úplne zúfalí, pokúšame sa nájsť nové zdroje inšpirácie a vôľu bojovať aj na tých najnečakanejších miestach.

Robin Williams odišiel z tohto sveta v roku 2014, jeho prínos v podobe mnohých filmových úloh bude mať vplyv aj na budúce generácie. V roku 1997 si zahral vo filme Dobrý Will Hunting.

Film sa zameriava na školského upratovača menom Will, ktorý pracuje na inštitúte technológii v Massachusetts. Ukrýva sa v ňom neuveriteľný talent na matematiku, ale nedokáže sa rozhodnúť, čo má robiť so svojou budúcnosťou.

Mladá Will skončí pri psychológovi, ktorého hrá Robin Williams, a rozpráva mu o svojom živote. Na tomto mieste prehodnocuje všetky vzťahy a zamýšľa sa ako nad budúcnosťou, tak aj nad jeho minulosť.

Celý film je sám o sebe skutočne inšpirujúci, no nachádza sa v ňom jedna scéna, ktorá vyniká z celého zvyšku.

V tejto konkrétnej scéne sa postava Robina Williamsa konečne otvorí pred Willom Huntingom. Dal mu jednu z najdôležitejších životných lekcii, ktorú môže človek dostať.

V tejto scéne nám Williamsova postava hovorí, že v živote máme tendenciu byť oveľa rozhodnejší a sebavedomejší, než by sme mali. Hovoríme o veciach, ktoré sme osobne nezažili a konáme tak, akoby sme poznali všetko, hoci o mnohých situáciách nevieme nič.

Objasňuje, že nevieme, čím všetkým si prechádzajú iní ľudia a čomu sú nútení čeliť. Na druhej strane, ani oni nepoznajú náš život ako ani to, aké pocity v nás kolujú.

Musíme byť tí, ktorí sa vedia otvoriť – nech ľudia sami zistia, či chceme, aby nás pochopili. Na konci dojemnej scény následne vstáva a odchádza, takže Will uvažuje o tom, čo mu práve povedal.

Venujte chvíľu, aby ste si ho pozreli a premýšľajte nad slovami tohto herca.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V tomto videu sa nachádza najsilnejšia životná lekcia, ktorú sme sa naučili. Každý, kto si ju osvojil hovoril o zlepšení”