Mám dosť rečí, že na mužov pôsobím odstrašujúco!

Pred pár rokmi som bola v bare na okraji Bratislavy s dvoma dobrými kamarátmi, ktorí tam prišli na návštevu z opačnej strany krajiny. Ako sme tak sedeli, rozprávali sa a smiali na spomienkach z vysokej, mladík, mohol mať niečo cez 25, si prisadol bez jedného jediné slova. Dokonca sa ani nepredstavil. Naša uvoľnená konverzácia sa náhle premenila na strohú debatu s podnapitým mužom. Nebola som k neznámemu hrubá, no nemala som snahu sa s nim ďalej spoznávať. Bol milý? Pravdepodobne bol. No zaujímala som sa o neho? Nie.

Počas krátkeho víkendu s priateľmi, ktorí nebývajú v meste som si chcela užívať čas s nimi a nie tráviť čas s nejakým neznámym mužom, s ktorým sa už nikdy neuvidím.

Po tom, čo sme odišli z baru jeden z priateľov zavtipkoval: „Nikola, prídeš mi ako…“odstrašujúca“, čo sa týka mužov.“ Aj keď som už podobnú pripomienku počula neraz, táto vo mne zanechala stopy a rozhodla som sa pozrieť do slovníka, čo byť “odstrašujúca“ naozaj znamená.

Čo byť “odstrašujúca“ naozaj znamená? V bare som bola odstrašujúca pretože som zvodne neklipkala očami, nesmiala som sa a v skutočnosti ma nezaujímal čas strávený s neznámym?

Sarah-Orbanic-life

Na druhej strane, keď Hilary Clinton (politiku tu zahŕňať nechcem) je považovaná za “odstrašujúcu“ je naozaj taká odstrašujúca alebo je len prísna a priama?

Pred rokom, si rodinná známa uvedomila, že prišla o najkrajšie roky na vysokej preto, že sa zamerala len na známky a štúdium. Nechodila na rande a možno práve preto bola tiež považovaná za “odstrašujúcu“. No bola naozaj tá odstrašujúca alebo to bola len žena ktorá si našla priority? Napríklad Beyoncé. Počula som veľa komentárov na jej vzhľad, no jej sila je “odstrašujúca“. Je Beyoncé odstrašujúca alebo je len žena činu a nesmiernym talentom a charizmou?

Už viac neznesiem reči, že dôvodom, prečo nemám vzťah je to, že som “odstrašujúca“. Odkedy sa úspešné a sebavedomé ženy nazývajú “odstrašujúce“? TO slovo nemusí vždy znamenať negatívne stránky.

Zdravé vzťahy sú tie, ktoré sú plné vzájomného rešpektu, podpory a komunikácie. Takže pre všetky tie “odstrašujúce“ ženy, ostaňte sami sebou. Ak to budete robiť tak, dovolí vám to nájsť si partnera takého, ktorý bude obdivovať nie len svoje ambície ale aj tie vaše. Stanete sa “odstrašujúcou“ dvojicou, ktorú bude každý obdivovať.

 

Páčil sa ti článok? Potom sa pridaj aj na náš Facebook, ktorý nájdeš pod článok. Podobné články u nás nájdeš pravidelne

29176311286_442e99f4e1_k

zdroj: http://thoughtcatalog.com/

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mám dosť rečí, že na mužov pôsobím odstrašujúco!”