sobota, 27 júla, 2024

List môjmu budúcemu manželovi

Drahý budúci manžel,

Nie som si istá či existuješ, no verím, že áno. Aj keď to nedáva zmysel, myslela som na teba už dávno. Nepremýšľala som veľmi ako vyzeráš, aký si vysoký alebo akým autom jazdíš, no vždy som sa zamerala na detaily. Predsa som nad pár vecami premýšľala a chcem ti o nich povedať.

Chcem ti povedať, že som šťastná, slobodná, mám 26 a žijem v malom byte s dvoma spolubývajúcimi. Milujem svoju prácu, svojich super priateľov a milujem aj čas strávený sama so sebou. Chcem aby si vedel, že môj život má zmysel aj pred tebou. Raz keď sa stretneme, chcem aby si vedel, že tu nie si pre mňa aby si ma doplnil alebo aby si bol môj Boh. Som sama sebou a hlavne kompletná už teraz.

Chcem, aby si vedel, že nie som trofej. Zdá sa, že to je pre veľa žien kompliment (spýtajte sa Kanyeho Westa). No ja chcem netúžim byť chápaná len ako trofej. Nie som tá, čo je pre iných len tá pekná a ktorou sa môžu chváliť. Chcem mať intelektuálne konverzácie. Chcem dosiahnuť svoje sny. Chcem byť tvoj partner a nie výhra.

Chcem, aby si vedel, že som feministka a tiež chcem, aby si vedel, že ňou chcem byť. (áno, povedala som to). To neznamená, že som obrátená proti mužom a ani to neznamená, že si myslím, že som nad mužmi nadriadená. Znamená to len že som pravá žena a som schopná.  Dúfam, že náš vzťah nebude mať pravidlá aké očakáva spoločnosť.

large-2

Chcem, aby si vedel, že aj keď budú tvoje názory pre mňa cenné, budem sa snažiť čo najviac, aby sme sa o všetkom poradili a nerobili všetko bezhlavo. Trvalo mi viac ako dve desaťročia, aby som začala byť šťastná taká aká som a toto nikdy meniť nebudem. Nebudem meniť seba. Dúfam, že ma budeš ľúbiť bez ohľadu na to aké dlhé vlasy budem mať alebo či na sebe budem mať make-up. Ak raz budeme mať deti tak dúfam, že budeš moje telo milovať aj po pôrode. S jazvami a menej pevná ako pred tým.

Chcem, aby si vedel, že mi nejde o veľkosť zásnubného prsteňa. Samozrejme, že som o všetkom veľakrát premýšľala. Facebook mi denne ukazuje fotky krásnych neviest v bielych šatách na rozprávkových svadbách. No vždy si včas uvedomím, že mojím cieľom nie je vydať sa, ale zostať vydatá. Nie je podstatné aká tá svadba bude, ide o to aby bola symbolom celej mojej resp. našej spoločnej budúcnosti. Sľubujem ti, že budem tvoj najlepší priateľ po celý život. Sľubujem, že ťa nebudem otravovať všetkým tým šialenstvom pred svadbou.
Budem ťa milovať bezpodmienečne. Neočakávam, že budeš dokonalý, presne tak ako ja neviem zaručiť, že budem dokonalá ja. No garantujem, že ťa príjmem takého aký si. Nebudem sa ťa snažiť zmeniť , budem tu navždy pre teba!

Tvoja Drahá,

Perfektne neperfektná.

zdroj:fuffingtonpost.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights