3 kľúčové zásady pri praní svetrov o ktorých určite neviete a ktoré by ste mali dodržiavať

 

Je sezóna svetrov a aby tie vaše obľúbené vydržali čo najdlhšie, starajte sa o nich ako o seba.

Po prvé, čítajte to, čo je na štítku.  Väčšina na to zabúda. A práve na štítku sú všetky inštrukcie. Čím viac vlny sveter obsahuje, tým viac starostlivosti potrebuje a najvhodnejšie je prať ho ručne alebo v práčke na režime vlna. A aké zásady je okrem toho nutné poznať?

Namiesto prášku šampón

Väčšina svetrov si vyžaduje jemný prací prášok. Špeciálne pracie prostriedky na pranie vlny a jemnej bielizne oblečenie zmäkčia a z vláken svetra sa ľahšie vyžmýkajú. Ak nechcete investovať do drahých pracích prostriedkov, vyskúšajte detský šampón  – získate podobný efekt.

Letná voda

Vždy dodržiavajte teplotu prania na štítku. Svetre sa zrazia najmä kvôli príliš horúcej vode. Preto pri ich praní nastavte teplotu na max. 30 stupňov Celzia. Ak periete v rukách, využite letnú vodu.

Nevešajte ich a držte ďalej od sušičky

Svetre sušte vo vodorovnej polohe. Zavesené na šnúre stratia tvar a vlákna sa roztiahnu. Preto ich po vybratí z práčky rozložte na uterák (pozor, žiadna sušička!) a počkajte až vyschnú.

Zdroj: ofeminin.pl

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “3 kľúčové zásady pri praní svetrov o ktorých určite neviete a ktoré by ste mali dodržiavať”