Ako povieš zbohom osobe, ktorú si považoval za svojho poslednú lásku?

Naša „posledná láska“ je človek, ktorému nevieme povedať zbohom.

Je to naša bláznivá jazda a chaos v jednom. Náš partner, ktorý sa podieľa na našich činoch. Je to náš oheň, ktorý náš rozhnevá alebo naša voda, ktorá nás dokáže v kritických momentoch upokojiť.

Existujú tu osobnosti, dodávajú nám energiu a cítime sa pri nich ako keby sme prišli domov a usadili sa na gauč, prikryli sa teplou dekou a vypili teplý čaj. Však? My tomu však nerozumieme. Keď sme v tom najhoršom, dávajú si na nás pozor. Keď sa nám úspech podarí, sú veľmi vďační a blahoželajú nám. Predstavujeme si ich ako osobnosti, ktoré tu pre nás budú existovať za 10,15,20 rokov, keď v našej ceste bude stáť prekážka.

Vtip je však v tom, že sa s nimi nikam nedostaneš.

Zábavný fakt v živote je ten : Naozaj funguje do takých rozmerov, až je to smiešne.

Ľudia, ktorí sú tu pre nás navždy – sú naozaj ťažko uchopiteľný a nevieme ich len tak opustiť. Často z dôvodov, ktorými ani my sami nevieme porozumieť.

A čo keď sa k takým faktom vieme pozerať do očí a čeliť nepríjemnej realite?

Ako sa rozlúčiť s osobnosťou, pri ktorej sme si mysleli, že s nami bude po zvyšok života?

Možno nájdeš návod práve tu :

Začnete ho zľahčovať pre svoj význam.

Začnete si uvedomovať, že ich možno niekto nakoniec nahradí aj keď ste si tomu sami povedať nevedeli a hovorili ste si, že je to nemožné.

Akceptujte fakt, že ste sa stretli s vašou spriaznenou osobou, v čase keď to bolo zlé načasované alebo hviezdy vám nepriali alebo vesmír či osud váš nemohol dostať do cieľa. Začnete to vstrebávať, že oni neboli tými pravými – ak už veríte na tento termín alebo nie.

V niektorých momentoch možno boli. Boli tou osobou, kde ste si mysleli, že to bude navždy.
A to niečo znamenalo. A bude vždy znamenať. Ale lásku je nemožné udržať navždy. A ak niekedy si musíte povedať zbohom, buďte vďačný.

Ďakujte tej druhej osobe, že ste ju stretli. Ďakujte, že ste ju spoznali. Ďakujte, že ste začali cítiť presne to, čo ste v tom čase cítili, pretože niekto ten pocit nikdy nezažije.

Niektorí ľudia prežívajú svoj život a nevedia, že niekedy stretnú takého človeka, ktorý im úplne zmení život.

Zopár krát sa ti stane, že sa zamiluješ. Možno sa niekomu stane, že spadnú do manželstva ale nebudú nikdy cítiť to prepojenie, budú len so sebou žiť preto, lebo sa im to hodí. Nikdy však nezažijú to spojenie, tú skutočnú intimitu.

A ak to budete musieť urobiť, urobíte to potichu a s gráciou. Urobíte to tak, aby ste pochopili, že si netreba dať dar, ktorý ti ma vydržať po celý život. Ak to urobíte, presne tak ako by ste mali, tak získate rešpekt, ktorý by ste nečakali : Vašej osobnosti.

Lebo pravda je taká, že vo svojom živote budete iba s jednou osobou navždy : A tá osobnosť ste vy sami.
Vy budete pritom, ako narazíte na zopár dier počas vašej cesty, pre každý začiatok a bolestivý koniec. A ak tomu budete neskôr čeliť, budete presne ten človek, ktorý tu bude pre vás.  Vy ste tá osobnosť, ktorá musí odísť a vyraziť dopredu a uvedomiť si, že sa nesmie zosypať.

A ak niekoho navždy opustíte, nenechajte ho rozbitého na ceste. Starajte sa o tú osobu. Buďte pre toho človeka.  Buďte hrdý nato, že ste mu dali to, na čom mu najviac záležalo. Buďte hrdý na to, že ste mu dali všetko aj keď ste len šli do polovice. Riskovali ste svoje srdce, a nechceli ste aby sa to skončilo.

Teraz skutočne viete, aké je to navždy milovať človeka.

 Elliott Dunning

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako povieš zbohom osobe, ktorú si považoval za svojho poslednú lásku?”