sobota, 27 júla, 2024

Ak sa cítiš zle, tak si toto musíš prečítať, je to o…

Sedíš úplne sama v miestnosti a hovoríš si, ako je to zlé a pritom myslíš na to najhoršie čo ešte môže prísť.

Máš pravdu. 

Môže to byť oveľa horšie, nepredstaviteľne horšie, zajtra alebo o pár týždňov. Nikto to nevie povedať s presnosťou vedca alebo proroka. Možno sa o pár dni zem zastaví a my skončíme, z temného a chladného vesmíru sa k nám zrúti meteorit a zničí naše ľudstvo. Nikto to nevie. Kto vie, či si určená k tomu, aby si robila veci aké miluješ alebo sa zamiluješ do niekoho, na koho by si v živote nepovedala, že sa do neho zaľúbiš? Láska je slepá a nepredvídateľná. Nevieš či sa cestou autom zastavíš pri čerpacej stanici a stretneš svoju životnú lásku , ktorá Ti zachráni život ?. Svet je už taký, nepredvídateľný,plný tajomstiev, zvrátený a jediné miesto, kde sa oplatí žiť. Aj keď je náš svet taký, aký je musíme v ňom žiť a bojovať za Svoje právo byť šťastný.

Ak to práve teraz cítiš rovnako a čítaš presne tieto riadky, nemôžeš to len tak vzdať a nechať vyhrať svoj strach z prehry. 

Cez všetky bolesti, strach , beznádej , mizériu a bolesti hlavy , by si si mohla uvedomiť a nahradiť ho pocitom, že na všetko dá rýchlo zabudnúť a vyhľadať si v sebe samej  silu všetko to prekonať.

Nevzdávaj sa a váž si svoje problémy, ktoré sa Ti stali. Je to jediná dynamická vec, ktorá sa Ti v živote môže stať. Sú to presne také momenty, kedy si už myslíš, že je koniec Tvojho sveta a srdce sa Ti zastaví. Keď si myslíš, že nie si dosť dobrá na to, čo by si chcela v živote dosiahnuť. Potom to príde, budeš hladná a chcieť bojovať mať tú vášeň, ktorú nikto nezastaví, jedine to bude iba smrť.  Určite v Tvojom živote príde niečo, čo nájdeš sama a zistíš prečo je dôležité bojovať za každý nádych a výdych. Ver mi! Na svete existuje miliardy ľudí, ktorí vedia, v čom nie sú dobrí , ale nesmieš zabudnúť na veci, kde si dobrá – vieš zvládnuť s prehľadom. Alebo Ti to hovorí okolie a ty si to ani neuvedomuješ.

Spomeň si o akých problémoch si s Tebou ľudia vymenia informácie a chcú radu. Môžeš sa postaviť pred zrkadlo a opýtať sa samej seba, prečo tak vyzeráš, prečo sa tak správaš a prečo vôbec existuješ. To sú presne tie obdobia života, keď sa pre zmenu potrebuješ rozhodnúť pretože niekde vnútri vieš, že Ťa to posunie niekde ďalej a Ty budeš šťastnejším človekom.  Časy kedy si sa chcela dostať do rovine štandardu a normálnosti – očakávaní spoločnosťou alebo strach z toho, že Ťa niekto odsúdi musia byť preč. Žiješ predsa svoj život. Nebuduješ sny niekomu inému. Nezabudni sa nevzdávať a písať si svoje sny.

Predstav si tie ťažké momenty, keď to už nebudeš zvládať – nedovoľ, aby Ťa negatívna energia ovplyvňovala, nemôžeš to vzdať. Jedného dňa nájdeš tú správnu guráž a všetky svoje slabosti vynesieš nad seba a pochopíš ich prečo tam sú, pochopíš prečo si sa posunula vpred a dokázala oveľa viac. Možno aj vďaka tým slabostiam si tam, kde musíš byť. No Ty sa o chvíľu posunieš a budeš bojovať.  Keď sa budeš milovať , dokáže Ťa zraniť niekto z okolia?

Nevzdávaj sa a nepripúšťaj si, že si na to všetko sama. Si oveľa silnejšia – si svoj vlastný hrdina, ktorým si chcela byť. Život je presne aj o tých zlých dňoch a o tom, ako ich pochopíš neskôr si ich vybavíš a vieš, čo k tomu predchádzalo. Nebudeš to opakovať, však? Kedykoľvek sa budeš cítiť zle, spomeň si nato prečo si začala – sústreď sa na veci, ktoré môžeš zlepšiť a vyber sa pre ten cieľ znovu! A tie hodiny sa vyplatia! Svet je zlý,tajomný a nepredvídateľný – ale stojí ho zato prežiť naplno!

Joanna Kosinska

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights