sobota, 27 júla, 2024

Takýmito spôsobmi si ničíme vlastné srdce, bez toho aby sme si to uvedomili

Dobrý večer, dnes si prečítaš nepríjemné životné pravdy, ktoré nás budú sprevádzať celý život, ale to nevadí budeme stále silnejšie a odolnejšie, však sme silné ženy.

No niekedy to tak nemusí byť a potrebujeme si poplakať, často sú za tým dôvody z investovania citov do nesprávneho človeka, kde nasleduje slepá cestička. Keď si až neskoro uvedomíme, že sme si zlomili srdce pre úplne nesprávnu osobu – ktorá sa nám ani nevedela priblížiť. Všetko sme si to vytvorili iba preto, ako si nevieme pripustiť a prijať našu samotu ako nášho priateľa. Samota je niekedy inšpirujúca a dokáže nás posunúť ďalej, ak vykonávame správne aktivity, čítanie kníh alebo športovanie, však?
Zdokonaľovanie samých seba, to je čas pre seba a s tými všetkými činnosťami by sme mohli pociťovať lásku k sebe samej.

Čo však rozhodne robíme zle niekoľko rokov ?

Zlomíme si srdce keď sa snažíme zaujať človeka, ktorý nás ignoruje.

Zlomíme si srdce keď príliš priskoro dávame lásku človeku, ktorý si to nezaslúži.

Zlomíme si srdce pri myšlienkach na ľudí , ktorí si na nás nikdy nespomenú.

Keď si investujeme city do človeka, ktorý nám koniec koncov nedáva ani radosť do života. Iba si to myslíme.

Investujeme čas a energiu do muža, ktorý nám dokázal ukázať, že je právom byť milovaný?

Robíme chybu, keď zabehneme a ťaháme vo vzťahu človeka, ktorý by nás nedohnal ani keby sme mu utekali oproti.

A nakoniec, staráme sa o ľudí, ktorí by si ani nevšimli, že sme odišli.

tumblr.com

Všetko to robíme preto, lebo si k sebe pripútame nesprávnych ľudí!

Chceme si udržať pozornosť na ľudí, ktorí to len hrajú a po pravde ich to nezaujíma a neplánujú si budúcnosť práve s vami. Bojujeme o priazeň s inými ženami ale možno ani nie nemajú dostatok sebaúcty, aby si dokázali vážiť samých seba.

Keď sme s človekom, ktorého ľúbime a povieme im to, dokážu si to rozmyslieť a od vášho potencionálneho vzťahu odskočia. Mimo toho, nevieme si predstaviť človeka racionálne, sme nimi unesené a nevšímame si všetky červené varovné značky, iba nás to k nemu ťahá ešte viac. Čo je však najhoršie, je predstaviť si budúcnosť s človekom , ktorý má úplne odlišné priority od tých vašich. Berieme si všetko srdcu, dokonca si to pripustíme ak pošleme sms správu a dotyčná osoba sa neunúva odpísať ani o zopár hodín.

Ďalšia z našich zlozvykov, je keď si nevieme od seba odstrihnúť človeka aj keď tušíme, že nás dokáže zraniť a zraní náš oveľa viac.

Robíme chybu, keď na telefonát o 3 ráno dokážeme odpovedať, stráviť jednu noc s niekým a nepripúšťať si, že potrebujeme oveľa viac ako iba známosť na jednu noc.

Všímame si dnešné trendy, kde je to iba samé rande, čo povie spoločnosť to platí. Keď však máme tie naše zvláštne vzťahy, trpíme lebo to nie je akceptovateľné spoločnosťou alebo sme šťastné, že sme iné ?

Nenávidíme dnešné vzťahy, povrchných ľudí , známosti na jednu noc ale dokážeme túto hru hrať naďalej. Môžeme už konečne začať odznovu?

Dokážeme samých seba oklamať, že je nám spolu dobre aj keď si neuvedomujeme to klamstvo s akým sa chceme uspokojiť. Pre zopár chvíľ šťastia si nedokážeme povedať, že chceme niečo viac a žijeme priemerné vzťahy s ničím výnimočným. Budeme celý život bolestne stáť na jednom mieste a snívať o lepšom živote?

Nepáčia sa nám dobrí chlapci, dokážeme povedať , že žiadnu iskru v sebe nemal – mohla to však byť láska na celý život.

Bojíme sa byť šťastné, lebo sa bojíme následkov a čokoľvek stratíme si budeme vyčítať.

Niekedy si nepovieme veci s dotyčným človekom na rovinu, iba preto lebo sa bojíme odmietnutia alebo zlyhania. Takže radšej budeme ticho a necháme si ubližovať.

Najväčšia chyba akú robíme je, nedokázať opustiť niečo, čo skončilo a je ukončené. Žijeme v minulosti, nechceme si pripustiť budúcnosť, čo ak bude krajšia?
Žijeme s človekom, ktorý ten zamilovaný a sympatický bol, no čo sa z neho stalo teraz?
Keď stretneme toho pravého ale on nás nepotrebujeme, trápime sa a chceme ho dostať naspäť.

Potrebujeme si len vyplniť tú prázdnotu, ktorú v živote máme, alebo tú polovicu postele, ktorá je prázdna, na miesto toho, aby sme milovali samých seba.

Chcete počúvať svoj vnútorný hlas a viesť nepríjemný rozhovor? Že si zaslúžime oveľa viac, ako dostávame? Potrebujeme byť trpezlivé, nechceme čakať na niečo lepšie, iba berieme to, čo je momentálne dostupné. Zlomíme si srdce a tak to ide dookola.

Prvý mesiac nového roka je pomaličky za nami a my by sme sa mali konečne uvedomiť zmeniť zopár vecí, poučiť sa z lekcií zo života a urobiť čokoľvek lepšie, experimentovať. Nakoniec si z toho niečo zobrať a s niečím skončiť. Musí nás to všetko baviť. Prestaňme si ničiť srdce a konečne si ho už raz a navždy vyliečime.

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights