sobota, 27 júla, 2024

Ak ťa prestane milovať…

Ak ťa prestane milovať, ublíži ti to. Veľmi. Nie je to len mravčie uhryznutie, na ktoré si za minútu už ani nespomenieš. Boli ste spolu ako dlho – dva roky? Šesť rokov? Alebo možno menej. Spomienky však nevyblednú tak jednoducho ako jeho náklnnosť. Všetky fotky, čo ste si spolu urobili, darčeky, čo ste si vymenili na jednoduchých oslavách, jedlá, čo ste zdieľali, a tie noci, keď ste zaspali v náručí toho druhého – toto všetko robí dostať sa cez neho ťažkým. Bolí to, ale považuj to za výhodu.

Ak ťa už viac nemiluje, uvedomíš si, že ťa prestal milovať dávno predtým, než si to priznal. Spomienky. Spomenieš si na tie dni, keď sa ti zdal mrzutý a nafukoval drobné nezhody a tvoje obyčajné chybyčky. Spomenieš si na tie dni, keď ste sa hádali a ty si vždy bola prvá, kto ustúpil a povedal prepáč, aj keď si vedela, že tvoje tvrdenie bolo spávne.

Spomenieš si na tie zanedbané snahy, ktoré si si želala, aby urobil, nielen preto, že by si si to zaslúžila, ale hlavne preto, že to boli jeho povinnosti.

Vyhradiť si pre teba čas, čas od času ti zavolať, opýtať sa ťa aký si mala deň – toto sú dôkazy záväzku. Ak si spomínaš na čas, keď začal tieto maličkosti zanedbávať, tak potom je to neodvratný dôkaz; ale stále to ber ako výhodu.

Ak ťa už nemiluje, nechaj nech ťa pohltí trýzeň, ale nezhoršuj ju. Neváhaj ak chceš ísť na miesta, kde ste spolu mali rande a kde ste sa len tak potulovali. Spomeň si a neodolávaj prívalu sĺz, ktoré ti ráno nechajú len od maskary zašpinené vankúše. Ak sa necítiš na vymazanie spoločných fotiek, pozeraj si ich. Počúvaj pesničky o láske, ktoré ste si zvykli spievať.

Nemusíš si ho na sociálnych sieťach blokovať. Určite si ho zas za pár dní odblokuješ a tým znova prehltneš svoju pýchu.

unsplash.com

Dovoľ si váľať sa v bolesti spomienok a túžení, dokým si na to nezvykneš. Dokým ťa to neunaví. Pretože sa to istotne stane. Len to ubližovaním nezhoršuj, pretože potom máme tendenciu ublížiť tiež tým, ktorí nás ľúbia. A ver mi, ničomu dobrému to nepomôže a ani ho to nezíska naspäť.

Buď dosť odvážna, aby si mohla čeliť tŕňom odlúčenia. Nevyhýbaj sa im; namiesto toho, dovoľ bolestivej pravde, nech ťa prebudí. Pretože keď ťa už viac nemiluje, znamená to, že si slobodná.

Si voľná znovu objaviť samú seba. A si voľná čakať na toho princa, ktorý uvidí tvoje nedokonalosti a nikdy ťa neprestane milovať – pretože ten prince vie, že sa vždy môže ROZHODNÚŤ ťa milovať, aj keď sa veci začnú rozpadávať. Počkaj si na neho. A dokým čakáš, dožič si Božiu lásku, ktorú potrebuješ najviac.

Takže nestrať samú seba. Nestrať nádej. Ak ťa už nemiluje, považuj to za výhodu.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights