Na priateľov, ktorí ma milovali bezpodmienečne aj keď som sa ocitla na úplnom dne

Na najlepších priateľov, ktorý stáli po mojom boku keď som bola na úplnom dne, ďakujem.

Ďakujem, že ste mi pomohli prejsť cez môj smútok a uistili ma, že aj napriek nečakaným zvratom udalostí, jedna vec bola vždy stabilná a to bola dôvera vo vás, že ma vždy podopriete, ak to budem potrebovať.

Ďakujem za krutú pravdu, ktorú ste mi hodili do tváre  keď som potrebovala trochu drsnej lásky  aby som sa dostala na koniec dňa.

Ďakujem za stieranie sĺz a mojej tváre  keď bol svet pre mňa počas mnohých dní neznesiteľný.

Nepochybne ďakujem za chápanie mojej bolesti, za nechanie ma ísť samú, keď som bola príliš unavená s niekým sa rozprávať, dokonca aj s vami.

Ste moji hrdinovia. Zachránili ste ma zo stavu horšieho než smrť samotná a v ktorom ani len smrť sama nebola schopná vyriešiť to, čo vo mne bublalo.

Deň za dňom ste ma uisťovali, že život sa zlepší, že som prekonala horšie a že prežijem a prekonám aj toto.

Dosť skoro som zistila, že život sa naozaj zlepší, my všetci sa pohneme vpred tak alebo onak, ale vo všetkej reálnosti som prežila, pretože ste ma držali, keď som nemohla stáť na svojich vlastných dvoch nohách. Keď všetko, čoho som bola schopná, bolo ležať v posteli a plakať.

Mohli ste odísť, lebo som bola tvrdohlavá a nepočúvala som, ale zostali ste po mojom boku.

Držali ste moju ruku a milovali ste ma ako ste najviac vedeli.

Ďakujem za všetky tie časy, keď ste mi ukázali teplo, náhodné objatia, ktoré ste mi s láskavosťou dali, pretože ste vedeli, že ma niečo trápi, aj keď som vám nič nepovedala.

Napokon vám chcem poďakovať za to, že ste ma bezpodmienečne milovali, mňa celú, bezhranične a neviazane.

Ľudia ako vy si zaslúžia každé dobro, ktoré tento svet ponúka, lebo vaša láska je úžasná, vaša láska je jedna z vecí, ktoré mi dali nádej, že tento svet môže byť dobrý aj napriek všetkému, čo sa v ňom deje.

Milovali ste ma, aj keď som sa sama nedokázala milovať.

Naučili sme ma dôležitosť starostlivosti o seba a že by sme nemali veriť všetkému čo sa odohráva v našich mysliach.

Vaša existencia mi dokázala, že niekto dokáže a bude ma milovať aj napriek okolnostiam, ktoré zo mňa urobili nesympatickú a neznesiteľnú osobu. Vy ste tá iskra, kvôli ktorej som pokračovala, keď mi svet dal všetky dôvody skončiť a za to som vám večne vďačná.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Na priateľov, ktorí ma milovali bezpodmienečne aj keď som sa ocitla na úplnom dne”