back to top
streda, 24 apríla, 2024

Niekedy sa v „zbohom“ skrýva aj niečo dobré

Aj keď „zbohom“ bývajú hrozné a bolia, väčšinou sa na nich dá nájsť aj niečo dobré. Časom kvety vyrastú aj tam, kde predtým bývala pustatina. Ako aj ty vyrastieš zo svojich „zbohom“ aj napriek bolesti a zlomenému srdcu.

Tá prvá bolesť vždy bude najintenzívnejšia. Vždy sa po tom budeš cítiť, akoby si mal zomrieť, akoby sa tvoje srdce malo roztrieštiť s každým jedným nádychom. Vždy to bude bolieť, bez ohľadu na to, či zbohom hovoríš niekomu z rodiny, kamarátovi alebo partnerovi. Vždy to zanechá po sebe dieru v tvojom srdci.

Ale povedať zbohom nemusí byť zlá vec.

Vieš, s každým zbohom, ktoré budeš musieť prekonať, príde nové ahoj. S každým rozlúčkovým objatím ti nové zaklope na dvere. S každou slzou, ktorú necháš stiecť po svojom líci, dostaneš nový dôvod na úsmev.

Kamarátstva končia. Vzťahy končia. Ľudia sa menia. Ľudia odchádzajú.

Nič navždy nezostane rovnaké. Všetko sa stále mení, vyvíja a rastie. A presne ako sa menia tvoje vzťahy, mení sa aj tvoje srdce. S rozlúčkou prichádza rast. Rast v tvojom vnútri. Rast v tvojej duši. Rast v tvojom srdci. A rast na tvojej vlastnej ceste za seba-láskou.

pexels.com

Keď povieš zbohom vzťahu, naučíš sa, čo potrebuješ a čo naopak od svojho partnera nepotrebuješ. Naučíš sa čo dokážeš tolerovať a akceptovať a čo zasa nie. Naučíš sa viac o svojom srdci a o tom, čo potrebuje, aby sa cítilo v bezpečí.

Keď povieš vzťahu zbohom, naučíš sa, čo tvoje budúce ja potrebuje a chce, aby sa cítilo šťastné a naplnené.

Keď povieš zbohom kamarátstvu, naučíš sa, ako dať seba na prvé miesto. Naučíš sa, ako miernejšie pristupovať ku konfrontáciám. Naučíš sa, ako odpustiť a ako nezabudnúť. Keď povieš priateľstvu, ktoré bolo kedysi pre teba veľmi dôležité, zbohom, naučíš sa byť opatrnejší pri výbere kamarátov a ľudí, čo ťa budú obklopovať.

Keď povieš zbohom priateľstvu, napokon budeš zoznámený so svojou pravou silou.

Keď dáš zbohom toxickému vzťahu, naučíš sa odvahe a svojej vlastnej sile. Naučíš sa, ako si viac vážiť seba a že už nikdy neurobíš tú chybu, že si sa niekedy dal až na druhé miesto. Keď dáš zbohom toxickému vzťahu, napokon z toho vyjdeš silnejší a múdrejší aj napriek všetkej bolesti.

pexels.com

Napokon sa staneš osobou, ktorou si vždy chcel.

Takže prosím, pamätaj, že aj v zbohom sa skrýva dobro. Sú to lekcie, ktoré sa musíme naučiť, zručnosti, ktoré musíme získať. A bez ohľadu na bolesť a zranenie v tvojom srdci, nikdy nezabudni, že by si sa nikdy nemal cítiť vinný za to, že si sa dal na prvé miesto. Nikdy by si sa nemal ospravedlňovať, že si urobil niečo, čo bolo pre teba najlepšie.

Tak povedz zbohom. Povedz zbohom tomu, čo ťa drží späť. Povedz zbohom tým ľuďom, ktorý ťa ťahajú dolu. Povedz zbohom každému, pri kom sa necítiš krásny a silný.

Povedz zbohom a nauč sa, čo to znamená byť voľný.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰

Istá žena videla svojho manžela plakať na dvore. Myslela si to najhoršie, vybehla von a videla, čo susedia urobili jej postihnutému manželovi.

Brittany Lynn Garrettová na vlastnej koži pozná, aké je to mať manžela v ozbrojených silách. Christopher bol vždy oddaný svojej krajine, ale práve vojna...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...
Verified by MonsterInsights