Môžete sa cítiť stratení, no Boh je s vami

Kde sa nachádzate? Vo fyzickom zmysle – sedíte, stojíte, ste schúlení pod dekou v posteli? V emocionálnom zmysle – rozpadáte sa, bojujete, ste ako bez duše? V duchovnom zmysle – hľadáte odpovede, hrozíte päsťou do nebies, potácate sa svetom bez cieľa sami a zničení?

Cítite sa stratení?

Prajem si, aby som vám mohla sľúbiť, že už tomu viac nemusíte čeliť. Pravdou však je, že sme ľudia žijúci v nedokonalom svete. A aj keď odovzdáme svoje srdcia Bohovi, musíme čeliť bolesti a útrapám. Stále tu budú dni, do ktorých sa prebudíte vyčerpaní a strhaní. Stále tu budú dni plné ťažoby a dezorientácie.

unsplash.com

Najkrajšou vecou na viere je tento jednoduchý sľub: Nezáleží na tom, ako dlho blúdite alebo ako stratení sa cítite, pretože Boh je stále s vami.

Možno je dnes váš najhorší deň. Možno ste sa prebudili a čakala vás hrozná správa, ťažko sa vám vstáva z postele, cítite sa preťažení slabosťou a prázdnotou, alebo len nie ste pripravení popasovať sa s drámou, ktorá vás stretla. Možno ste sa snažili byť lepšou osobou, žiť ako Ježiš, no odrazu sa váš svet zrútil. A vy neviete, čo máte robiť.

Všetci budeme čeliť takýmto dňom. Všetci pochybíme. Všetci sa vzdialime od náruče nášho Boha.

Ale dokonca aj v momentoch, keď nevieme nájsť cieľ a smer, Boh nám podáva svoju ruku.

Hľadá nás, čaká na nás. Je tu pre nás.

Vidíte, je stále s nami. Jeho láska k nám nikdy neskončí. Žije pre nás, a tak keď sa cítime vyhorení a nevieme ako pokračovať ďalej, môžeme si pripomenúť Jeho večnú slávu, silu a hodnotu.

unsplash.com

On nikam neodchádza. Neopustí nás , keď ho potrebujeme. Neodvráti svoju tvár dokonca ani vtedy, keď zhrešíme. Nikdy nebude príliš zaneprázdnený alebo unavený, keď máme problémy. Nechce nám dať príučku a nebude nás nútiť, aby sme si cestu domov našli sami.

Bude tu pre nás, keď ho potrebujeme. Bude počúvať. Postará sa o nás.

Možno sa práve nachádzate na nemilom mieste. Možno sa snažíte udržať si vieru, no máte pocit, že sa topíte. Možno ste sa zatúlali a neviete, ako sa vrátiť späť, k Nemu, na miesto plné sebavedomia a lásky.

Možno sa cítite neuveriteľne stratení. Toto je vaše riešenie – obráťte sa na Boha. Otvorte mu opäť svoje srdce; dovoľte mu naplniť vašu dušu milosrdnosťou. Modlite sa. Povedzte mu, čo vás trápi a priznajte všetky svoje slabosti a zlyhania. Dovoľte mu zmyť z vás všetku vinu a hanbu. Dovoľte mu navrátiť vašu silu.

Dovoľte mu zničiť strach a krehkosť. Nahradí ju svojou odolnosťou. On opäť posilní vášho ducha.

S ním už nebudete stratení. Je stále s vami.

Viem, že teraz ste možno stratení, no čo sa týka nášho Otca, je s vami. Stále ste v jeho náručí, stále je súčasťou vašej prítomnosti. Odpúšťa a nosí vás vo svojom srdci. Odvráti vašu bolesť a ochráni vás. Očistí vás od chýb a ťažkostí.

Opäť vám pripomenie, že nikdy nestratíte Jeho lásku. Opäť vám ukáže, že ste cenní a silní.

Tak ho pustite dnu. Dovoľte mu vidieť to najhoršie; dovoľte mu vrátiť vás späť k dobru. Ukážte mu najtemnejšie zákutia srdca a on v nich vytvorí svetlo. Dovoľte mu byť kompasom, ktorým sa riadia vaše kroky a mapou, ktorá vás zavedie domov.  

Dovoľte mu chrániť vás, sceliť vás, oživiť vás.

Dovoľte mu nájsť vás, pretože s ním nebudete nikdy skutočne stratení.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Môžete sa cítiť stratení, no Boh je s vami”