Syndróm slovenských žien v domácnosti: Navariť pre muža, postarať sa o deti, upratať a na seba nemám čas

Väčšina žien, ktoré boli vychované v sovietskych časoch, sú zvyknuté prakticky pomáhať všetkým. Dajú sa hlboko do cudzích problémov a života iných ľudí, len aby pomohli príbuzným a priateľom.

Tieto neúnavné včely pripravujú manžela na prvý, druhý, tretí aj dezert, vyčistia detské izby (zatiaľ čo sú v práci), dajú im časť príjmu, vedú vnukov na krúžky a sekcie a podobne …

podceňované sebavedomie ženy

Ale sú takéto obete nevyhnutné? Veď v najlepšom prípade za starostlivosť sa im dostane slabé ďakujem. A v tom horšom sa nájdu nejaké chyby. Vraj byt je nedostatočne uprataný, boršč je presolený a peňazí nie je dostatok.

Je zvláštne, ale na miesto toho, aby sa postavili pred sťažovateľov a povedali im: „Na budúce sa zaobíďte bez mňa“ – tieto ženy sa ešte viac vrhnú do víru života. Zároveň sa cítia veľmi vinní: neulahodila som drahým, zle som sa starala…

Nízka sebaúcta

Psychológovia tvrdia, že takéto správanie je priamym dôsledkom detských utrpení. Tieto ženy boli s najväčšou pravdepodobnosťou neuznané v malom veku: rodičia ich zriedka chválili a láska musela zarobiť dobré skutky. S vekom sa to stalo zvykom a iní sa začali tešiť z odpustenia zlyhania.

podceňované sebavedomie ženy

Čo môže robiť unavená žena, ktorá nechce tolerovať ignoranciu zo strany jej rodiny? Prvá vec, ktorú si uvedomíte, je jednoduchá vec: osobná myšlienka o sebe by nemala závisieť od názoru niekoho iného! Manžel nemusí byť v nálade, šéf – trpieť migrénami a dcéra – rozrušená.

Je tiež dôležité sústrediť sa na vaše potreby. Ľudia, ktorí deň a noc premýšľajú o blaho ostatných, úplne zabúdajú na svoje vlastné záujmy. To je veľmi nesprávne! Koniec koncov, ak človek dá kríž na seba, dáva dobrý dôvod, aby zvyšok stratil vieru vo svoje hodnoty.

podceňované sebavedomie ženy  

Je dôležité, aby ste svoje sny neodkladali na potom. Ak máte túžbu ísť na kurz cudzieho jazyka, odvážne sa do toho pustite. Ak ste strávili celý svoj život zhromažďovaním peňazí na výlet, realizujte svoj sen práve teraz! Pamätajte, že máte právo na svoje vlastné túžby a ciele.

Naša redakcia chce, aby všetky ženy realizovali všetko, čo si vymysleli! Nezabudnite zdieľať tento článok so svojimi priateľmi, možno sa budú pozerať na svoj život z iného uhla …

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Syndróm slovenských žien v domácnosti: Navariť pre muža, postarať sa o deti, upratať a na seba nemám čas”