Ak máte týchto 12 vlastností, patríte k najlepším typom ľudí na našej planéte

Myslíte si, že ste iní ako ostatní? Nemajte obavy, ste totiž úplne v poriadku.

Na základe Myers-Briggsovej typológie, sú ľudia, ktorých možno rozdeliť do 16 typov osobností. Všetky typy sú hodnotené na základe jednej zo štyroch škál: extraverzia/introverzia, intuícia/dojem, myslenie/pocit, vnímanie/úsudok.

Prostredníctvom tejto typológie ľudia s typom INPÚ (introverzia, intuícia, pocit a úsudok) sú extrémne zriedkaví, predstavujú len 1% populácie!

Majú jedinečnú sadu rôznych vlastností. Zistíte, či aj vy patríte do tejto skupiny…

  1. Rozumejú budúcnostiTíto ľudia sa nezameriavajú na maličkosti, sústredia sa na najdôležitejšie otázky života. Problémom dokážu čeliť tvárou v tvár a nenechajú sa odradiť ani vtedy, keď im veci prestanú vychádzať. Nie, nebudú to považovať ako svoju prehru, práve naopak, ešte viac ich to namotivuje.
  2. Sú pracovitíNikdy sa nestretnete s lenivým predstaviteľom človeka tohto typu. Keď príde reč na prácu, neustále sa usilujú o dosiahnutie svojho cieľa. Rýchlo zistia, že nič v živote nedostanú zadarmo. Práci sú vždy odovzdaní na 100%.
  3. Veria svojej intuícii Ľudia typu INPÚ ľahko vycítia, ako niečo nie je v poriadku. To je jedna z ich hlavných vlastností. Nielen že majú silnú intuíciu, veria jej a vždy ju počúvnu. Zatiaľ čo iní ľudia takéto pocity ignorujú, oni cítia, že sa v ich živote deje niečo dôležité. A intuícia takmer nikdy nezlyhá.
  4. Hľadajú pravduNie sú ľahostajní voči tajomstvám tohto sveta. Dokážu celú noc stráviť sledovaním nočnej oblohy. Nemajú záujem o bežné, každodenné veci, ako napríklad športový zápas. Radšej sa venujú skutočnej podstate veci a sú schopní viesť dlhé hlboké debaty.
  5. K výberu svojich priateľov pristupujú s opatrnosťouĽudia typu INPÚ uprednostňujú pohodlie domova a chránia si svoj osobný priestor. Radšej budú sami, než by mali byť v prostredí zlej spoločnosti. Sú veľmi selektívni v tom, komu dovolia vstúpiť do kruhu svojich priateľov.Chcú komunikovať s ľuďmi, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty a rešpektujú ich túžbu byť osamote.
  6. Sú citliví a vnímavíPočuli ste už niekedy slovo empatia? Tento pojem celkom charakterizuje typ človeka INPÚ. Sú to neskutočne starostliví a štedrí ľudia. Urobia všetko pre to, aby mohli podať pomocnú ruku ľuďom v núdzi. Vedia si samých seba predstaviť na mieste iných ľudí. Sú mimoriadne citliví a nikdy zámerne neurážajú.
  7. Dokážu ľudí prečítaťVďaka svojej rozvinutej emocionálnej inteligencii dokážu prečítať myšlienky a skutky ostatných ľudí. Ľahko odhalia manipulátora a často využívajú tento dar na to, aby zo svojho života odstránili všetkých zlomyseľných ľudí.
  8. Sú to samotáriMôžete ich vidieť ako sa prechádzajú po parku alebo sedia pri šálke kávy v kaviarni. Nemusíte ich ale považovať za opustených ľudí. Sami sa vzďaľujú od sveta, aby mohli lepšie pochopiť sebe a svojim myšlienkám.
  9. Sú plní protikladov Občas sa zdajú byť veľmi rozporuplní. Zo stavu radosti do stavu smútku sa môžu dostať v priebehu pár minút. Ich emócie sa neustále menia, preto je niekedy náročne porozumieť im.
  10. Princíp „Všetko alebo nič“ je im blízky Kvalita je pre nich dôležitejšia než kvantita. Títo ľudia sa nikdy nezmieria ani s tými najmenšími nedostatkami. Sú presvedčení o tom, že ak niečo začnete robiť, musí to byť perfektné.
  11. Vedia riešiť problémy V prípade, že potrebujete rýchle riešenie či správne porozumenie situácie, neváhajte a kontaktujte ich. Vedia správne vyhodnotiť každý problém a nikdy sa nestane, že by ich riešenia boli zlé.
  12. Sú spisovatelia (alebo radi píšu)Ľudia patriaci do tejto skupiny obyvateľstva preferujú skôr písanie ako hovorené slovo. Nie sú príliš spoločenskí, len ak ich k tomu prinútia okolnosti. V písaní nachádzajú pokoj, pretože písané slovo im umožňuje vyjadriť svoje myšlienky omnoho kreatívnejším spôsobom.

Stretli ste sa už s takýmto typom človeka? Patríte k nim aj vy?

 

zdroj foto: pexels.com

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak máte týchto 12 vlastností, patríte k najlepším typom ľudí na našej planéte”