back to top
streda, 24 apríla, 2024

Ako vytvoriť rodinu s rozvedeným mužom? Tieto veci si mnoho žien neuvedomuje, ale mali by ich vedieť

Podľa štatistík sa dnes každé tretie manželstvo končí rozvodom. Niet preto divu, že mužov zvyknutých na manželský život neustále pribúda. Ženy však často kritizujú a odsudzujú vzťahy s takýmito mužmi. Majú obavy, že s nimi niečo nie je v poriadku, pretože žena nenechá od seba odísť dobrého manžela.

V nasledujúcom článku vám prezradíme, či obavy týkajúce sa vzťahu a založenia si rodiny s rozvedeným mužom sú vôbec na mieste.

Keď stretnete človeka, ktorý už za sebou má životný príbeh s inou rodinou, mnohé ženy sa pýtajú: ako s ním vytvoriť vzťah? K tomu, aby bol vzťah a možné manželstvo s rozvedeným mužom zdravé a prinieslo šťastie, musíte si uvedomiť niekoľko dôležitých bodov.

Manželstvo sa končí rozvodom z mnohých dôvodov. Napríklad jeden alebo obaja manželia zanedbávajú svoje povinnosti: jeden z nich je neverný, pije alebo nechce pracovať.

Nesúlad charakterov a životných názorov, zánik vzájomných záujmov a hádky v sú síce menej závažné, no časté príčiny rozvodu. V tomto ohľade nie je nutné byť prehnane ostražitý a zaujatý voči mužom, ktorí majú skúsenosti s neúspešným manželstvom.

AKO SI VYBUDOVAŤ VZŤAH S ROZVEDENÝM MUŽOM

Na samom začiatku vášho vzťahu sa pokúste nenápadne zistiť príčiny rozvodu a predstavte si samú seba na mieste muža. Ak je na vine on, potom bude z rozpadu manželstva obviňovať všetkých, len nie seba. Dávať všetko za vinu niekomu inému je dôvodom, prečo by ste mali zbystriť pozornosť.

Voľba je na vás: akceptujte človeka takým akým je a nepokúšajte sa ho meniť. Ak to nie ste schopní prijať, radšej si s ním nezačínajte žiaden vzťah.Ak je to možné, zaujímajte sa o jeho priateľov, príbuzných, známych, či dôvodom odlúčenia bola mužská krutosť, alkoholizmus, nevera, odmietnutie mať deti či zabezpečiť rodinu. V týchto prípadoch je lepšie vyhýbať sa kontaktu s takouto osobou. Hlavnou chybou mnohých žien je chybný názor, že sa u nich už viac nezopakuje rovnaký scenár.

Uvedomte si, že bez ohľadu na to, aký neznesiteľný je pre vás fakt, že váš vyvolený má inú rodinu, vedzte, že jeho minulosť už nezmeníte. Dokonca aj vtedy, ako to bude chcieť aj on. Ak je pre vás ťažké zmieriť sa s tým, že muž mal milovanú ženu, s ktorou sa cítil dobre, bolo by lepšie, aby ste do takého vzťahu nevstupovali.

Ak jeho bývala manželka vstúpila do nového manželstva, buďte si istá, že stále bude potrebovať pomoc pri mužských prácach. Nemyslite si, že o to žiada svojho bývalého manžela, len aby vás nahnevala. Jednoducho bola zvyknutá na to, že sa mohla v týchto záležitostiach obrátiť na neho.Múdry a zrelý muž vie, ako si udržať normálny priateľský vzťah so svojou bývalou manželkou. Najlepšie, čo môžete urobiť, je porozumieť a akceptovať vášho partnera spolu s jeho predošlou minulosťou.

Každá žena, najmä matka, si po rozvode hľadá nielen muža pre seba, ale aj nového otca pre svoje dieťa. Potrebuje niekoho, kto bude milovať deti a postará sa o ne ako o svoje vlastné. U rozvedených mužov nastáva rovnaká situácia: ak žena odmieta akceptovať jeho deti, potom nie je vhodná na rolu trvalej partnerky.

 

Navyše žiadne škandály a ultimáta nedocielia, aby muž zabudol na svoju predchádzajúcu rodinu, neprestanú sa stretávať so svojimi deťmi či komunikovať s nimi. Navyše je vhodné, aby ste s jeho deťmi nadviazali priateľstvo a aktívne sa podieľal na ich živote. Choďte s nimi do kina alebo na zmrzlinu, spoločný voľný čas vám pomôže nadviazať kontakt s deťmi a vybudovať si vzájomnú dôveru.

Nepokúšajte sa súťažiť s ich matkou,

ale snažte sa, aby ste pre nich bola blízkou a rešpektovanou osobou.Psychológovia hovoria, že ak žene protivia deti jej partnerka z predchádzajúceho manželstva, potom ho neľúbi. Nedostatok hrejivých pocitov pre milovaného človeka s istotou predpovedá budúce problémy vo vzťahu.

Samozrejme, každá žena sa cíti príjemne, keď vie, že bývala manželka jej priateľa bola hlupaňa. Prestaňte sa zaoberať vašou samoľúbosťou a pozrite sa na veci triezvym rozumom: vybral si túto ženu, obdivoval ju, požiadal ju o ruku a srdce a teraz na ňu hádže všetku špinu? Je možné, že sa to stane aj pri vás, no on sa už bude sťažovať svojej ďalšej milenke.

Dávajte si pozor na to, či vás muž porovnáva so svojou bývalou manželkou, vyzdvihuje vaše prednosti pred pred tými, ktoré mala ona. Toto správanie je s najväčšou pravdepodobnosťou pokusom o dokázanie niečoho bývalým partnerom, nie o budovaní si nového vzťahu s vami.

Bez ohľadu na dôležitosť informácii o bývalom manželstve vášho súčasného partnera by ste si mali zapamätať, že obaja sa budete v novom vzťahu správať inak. Možno sa vám v ňom podarí odkryť zákutia, o ktorých ani on sám doposiaľ nevedel. Z tohto dôvodu je zbytočné, aby sa z vás stával detektív. Najdôležitejšie je, aby ste si váš vzťah vedeli obaja užívať.

 

Akékoľvek manželstvo je nielen vzrušujúce dobrodružstvo, ale aj tvrdá práca. Učí nás robiť ústupky, byť vytrvalý, ale aj vedieť, kedy povedať nie. Dáva nám odvahu hovoriť úprimne o nepríjemných veciach a pomáha nám prispôsobiť sa vlastnostiam iných ľudí. Z tohto hľadiska sa vzťah s rozvedeným mužom nelíši od bežného manželstva.

Mali ste skúsenosti s rozvedeným mužom? Môžete nájsť šťastie aj v takomto manželstve? Napíšte nám o vašich skúsenostiach a názoroch aj v komentároch na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

zdroj foto: pexels.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Mám 45 rokov a až dnes som zistila, že na farbe hubky na riad záleží! TOTO BY STE MALI VEDIEŤ

Hubky na umývanie riadu sa nachádzajú v každej kuchyni...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach  Antonia venovala celý svoj život výchove svojej...
Verified by MonsterInsights