Čo treba urobiť pred rozvodom, ak nie je nádej na záchranu manželstva? Tieto tipy vám pomôžu

V okamihu, keď sa manželstvo začne rozpadať v základoch a neexistuje nádej na šťastný spoločný život, obaja partneri začnú premýšľať o rozvode. Na druhej strane, nejasná budúcnosť so súdnymi ťahanicami, rozdeľovanie majetku, sťahovanie a následná osamelosť vie vystrašiť nejedného človeka.

Čo ale ak sa z manžela lovca a ochrancu stane skutočná hrozba pre jeho manželku, čo ak vzájomné pocity začnú chladnúť, čo robiť, ak manželia nevedia, ako majú ďalej žiť pod jednou strechou?

Prezradíme vám tipy pre uľahčenie rozvodu, pomohli tisíckam ľudí prežiť ich rozvod a pokračovať ďalej vo svojich životoch.

 

V manželstve sa ľudia menia. Zvyknú si na svojho partnera, na pokojnejší životný štýl, na povinnosti ale aj na komfort. Rozvod dokáže všetky tieto tieto veci zničiť mávnutím ruky. Človek sa tak musí naučiť znovu žiť, čo je v istých prípadoch neraz odstrašujúce. Ak sa teda obaja partneri rozhodnú pre rozchod, mali by sa na neho poriadne pripraviť.

  1. Nepokúšajte sa okamžite všetko zmeniť Dajte si pauzu a rozhodnite sa, kde budete žiť, čo budete robiť a ako si zariadite svoj život po rozvode. Je oveľa jednoduchšie prelomiť starý spôsob života, ak si budete aspoň predstavovať svoju budúcnosť. 
  2. Získajte podporuPríbuzní, priatelia, noví známi sú ľudia, ktorí vás podporia aj v tých najťažších časoch. Emocionálne zvládnutie rozvodu a následne zmeny budú omnoho jednoduchšie, ak máte vo svojom okolí zaujímavých, pozitívnych a inšpiratívnych ľudí. 
  3. Pripravte sa psychickyPeniaze neriešia všetky problémy, ktoré po rozvode vznikajú. Mali by ste sa na túto zmenu pripraviť aj po vašej psychickej stránke. A hoci rozvod s nenávideným človekom vyzerá ako skutočná úľava, aj napriek tomu dokáže našu psychiku traumatizovať. Aby ste nepodliehali tlaku zlých myšlienok, mali by ste sa poradiť so psychológom a dať si do poriadku všetky záležitosti vo vašej hlave. 

Rozhovory s priateľmi a blízkymi ľuďmi vám pomôžu upokojiť sa a pozrieť sa na situáciu z iného uhla pohľadu. Nesnažte sa ale lipnúť na radách iných, hoci sú vám dané z úprimného srdca. Koniec koncov, každý človek vám dá radu na základe svojej životnej skúsenosti. Na otázku, čo robiť pri rozvode, vám odpovedia vaše vlastné pocity.

 

Je lepšie, ak sa obaja manželia snažia vyriešiť dlhotrvajúce a neprekonateľné problémy a ušetria si tak množstvo nepríjemností. Štatistiky sú však neúprosné – každé druhé manželstvo sa končí rozvodom. Najčastejším dôvodom nie je nedostatok peňazí či nezlúčiteľné rozdiely, ale nedostatok pochopenia, ako zachrániť rodinu. Niet divu keď sa hovorí, že obaja partneri majú na rozvode istý podiel viny.

zdroj:takprosto.cc

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čo treba urobiť pred rozvodom, ak nie je nádej na záchranu manželstva? Tieto tipy vám pomôžu”