Rómske dievčatko dojalo celé Slovensko! V balerínkach dobehlo na bežeckej súťaži do cieľa ako prvé!

Príspevok, ktorý dnes pridala na Facebook Jarmila Lajčáková, vzbudil pohoršenie a zároveň nadšenie u mnohých ľudí. Jarmila zverejnila fotografiu z regionálnej bežeckej súťaže, na ktorej súťažilo mnoho detí, no víťaz bol len jeden. Víťazom sa stala rómska dievčina, ktorá dobehla do cieľa neuveriteľne rýchlo! Dobehla v obuvi, ktorá sa vonkoncom na behanie nehodí. Toto dievčatko malo obuté balerínky. Ak si hovoríte, že to nie je možné, vedzte že je a vedzte aj to, že toto dievča bežalo ako strela.

Fotka Centrum voľného času CVrČek.

Hlavnou myšlienkou celeho príspeku bolo to, že ak sa prirodzený talent tejto dievčiny nezačne rozvíjať, upadne, ako sa to na Slovensku stáva každý deň. Každým dňom prichádzame o vynikajúce talenty len preto, že pochádzajú z rodinných podmienok s menším príjmom a náš štát ich nepodporuje. Ak rodičia detí nedokážu podporovať ich talenty, mal by im pomôcť štát.

Slovensko postavilo 2 predražené futbalové štadióny, ale nie je schopné podporovať deti, našu budúcnosť?! Autorka príspevku si myslí, že ak by sa namiesto toho začalo pri deťoch a pri rozvoji ich talentov, všetko by vyzeralo inak a aj ten futbal by bol na Slovensku na inej úrovni.

Ako určite viete, rómske deti su veľmi talentované. Prečo nie sú zaradené v žiadnych športových tímoch? Len pre to, že si to nemôžu dovoliť? Zahraničné ligy sú plné hráčov s rómskymi koreňmi. Malo by to tak byť aj u nás.

Centrum voľného času CVrČek: „Na podujatí, Beh pre zdravie, 19. júna 2018, dievčatko zo ZŠ s VJM, podalo v behu bravúrny výkon. Bežalo v balerínkach… Dobehla prvá! 🏃‍♀️ CVrČkovi sa podarilo opäť nájsť sponzora, ktorý tomuto nadanému dievčatku zakúpil bežecké topánky. Je ním Patrik Tóth! Ďakujeme! Bežecké topánky dostane bežkyňa počas slávnostného otvorenia školského roka, 3. septembra 2018, z rúk pani riaditeľky CVrČka 😊 Centrum voľného času CVrČek jej vytvorí od septembra možnosť trénovať pod dohľadom skvelého trénera a zlepšovať sa vo výkonoch.“

Nebráňme rozvoju talentov a zdieľajme tento príspevok medzi našich známych, aby sa celé Slovensko dozvedelo o tomto probléme. 

zdroj kde môžete dievčatko podporiť aj vy : Centrum voľného času CVrČek

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Rómske dievčatko dojalo celé Slovensko! V balerínkach dobehlo na bežeckej súťaži do cieľa ako prvé!”