back to top
streda, 24 apríla, 2024

Ďakujem mame za rozvod s otcom – list dievčaťa, ktorej matka bola fyzicky týraná

Vďaka nasledujúcemu príbehu, ktorý vyšiel len nedávno na svetlo sveta, je zreteľne jasné, že obetovať sa pre rodinu len kvôli deťom, je obrovskou chybou. Deti dostanú len akúsi napodobeninu šťastnej rodiny a stávajú sa jej hlavnými obeťami.

Prečítajte si list, ktorý mladá žena pomenovala „Ďakujem ti mama, že si sa rozviedla“

„Mám 23 rokov a z troch súrodencov som tá najstaršia.

Mám 2 bratov, jeden má 19 a druhý 13. Moja mama bola počas mladosti krásna žena. Zaujímalo sa o ňu mnoho mužov, no ona si vybrala môjho otca. Bol láskavý, pracovitý a nepil.

Keď som sa narodila, skutočne sa o mňa staral. Mama získala dedičstvo a investovala ho do otcovho biznisu.

Začalo sa mu dariť. Objavili sa peniaze a od toho času bol vždy opitý, venoval sa automatom v herniach a prvýkrát zbil moju mamu.

Stále mám pred očami ten moment, kedy ju zbil do krvi len preto, že mu nedala peniaze na hazard. V deň svojej výplaty nikdy neprišiel domov. Keď však prišiel, bol vždy opitý a bez peňazí. Keď sa doma strhla bitka, ja a moji malí bratia sme sa pokúšali zabrániť mu v tom, aby bil mamu, no udrel aj nás.

Obetovala sa až dovtedy, kým som sa neurobila skúšky na strednú školu, vtedy môj druhý brat išiel do 7.ročníka a tretí mal takmer 4 roky. Už to viac nedokázala zniesť, preto sa rozhodla, že nás vezme do svojho rodného mesta.

Opustila svoju prácu a nezobrala si nič, okrem troch detí a pár starých vecí. Nikdy nezabudnem na ten deň.

Veľmi tvrdo pracovala na tom, aby nás mohla uživiť. Umývala riady v reštaurácii a predávala kukuričný puding.

Raz si na nohu vyliala vriacu vodu, ktorá jej spôsobila strašné popáleniny.

Z reštaurácie nám nosievala jedlo s mastnými a paradajkovými omáčkami.

Vybrali sme si z toho zeleninu a kúsky mäsa. Pomáhali sme jej predávať pudingy. Ja som dokonca išla pracovať do fabriky, len aby som jej mohla finančne vypomôcť. Keď si to uvedomila, rozplakala sa a požiadala ma, aby som neopúšťala školu.

Dokončila som štúdium a začala som pracovať v obchode. Veci sa postupne začali zlepšovať. Všetci traja vypomáhame našej mame a je nám dobre.

Nie som naštvaná na svojho otca, pretože nevidel svoje deti už viac než 9 rokov. Myslím na svoju mamu. Stále sa o nás stará a prežíva to, že sme ostali bez otca. My sme však naozaj šťastní a niekoľkokrát som sa samej seba spýtala: Prečo sa s ním nerozviedla už skôr?

Občas jej poviem, aby si našla dobrého muža, my nebudeme proti. Ona však tvrdí, že je na to príliš stará a jej šťastie je to, keď vidí, že sme v poriadku.

Chcela by som ale apelovať na tie matky, ktoré trpia pod vplyvom tyrana: ochráňte životy svojich detí a nerobte zo seba obetného baránka. Deti nebudú šťastné, ak vidia, ako ich matky niekto bije. Budú vám rozumieť, ak sa rozhodnete odísť. Som si istá, že vám za to dokonca poďakujú.“

Myslíte si, že stojí za to udržať si rodinu len kvôli deťom? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰

Istá žena videla svojho manžela plakať na dvore. Myslela si to najhoršie, vybehla von a videla, čo susedia urobili jej postihnutému manželovi.

Brittany Lynn Garrettová na vlastnej koži pozná, aké je to mať manžela v ozbrojených silách. Christopher bol vždy oddaný svojej krajine, ale práve vojna...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...
Verified by MonsterInsights