Sedem dní bez používania make-upu. Táto žena to vyskúšala a dalo jej to veľa!

Je zaujímavé, prečo ženy používajú kozmetiku? Niekto nemá dostatočné sebavedomie, niekto práve naopak, ho má nadmerne. Mne make-up pridáva trochu viac sebadôvery.

Maľovala som sa každý deň asi od 12 rokov. Bola som k tomu vedená … ani raz som nevidela mamu, aby vyšla von neupravená, bez make-upu. Preto som sa rozhodla vyskúšať si, aké je to byť celý týždeň nenalíčená. Po 17 rokoch dennodenného make-upu chcem zistiť, či moje sebavedomie bude trpieť, ak sa nenamaľujem.

V prvej polovici týždňa som sa cítila bez make-upu skutočne nepohodlne, ale za ten čas som sa o sebe naučila veľa nového. Tu sú  dobu som sa naučil veľa o sebe. Tu je zopár poznatkov z mojej skúsenosti :

Deň prvý, keď som zistila, že sa cítim bez make-upu veľmi nepríjemne,

nehovoriac o tom, koľko selfie som urobila, keď som sa rozhodla dať tento príspevok na Instagram.

A koľko som sa rozčuľovala nad svojimi vlasmi, aby som prekryla všetky pupienky a iné nedokonalosti pleti. Ale uľavilo sa mi, keď mi ľudia povedali, že som krásna aj bez make-upu, hoci som im vôbec neverila. Verím si … alebo prinajmenšom som istejšia keď som namaľovaná … Aj keď mi moji kolegovia neustále dávali komplimenty a hovoril o tom, ako dobre vyzerám, akú mám krásnu pleť, ale ja som sa aj tak cítila trochu nepríjemne.

Deň druhý, keď som zistila, že by som si mohla pospať dlhšie, ak by som sa ráno nemusela maľovať. Teraz mám oveľa viac času a môžem si dovoliť spať o hodinku naviac. Je to super!

Deň tretí, keď som si všimla vyrážku na tvári a uvedomila si, že ak chcem chodiť bez make-upu, musím sa o pleť starať. Predtým, keď sa na mojej tvári objavila vyrážka použila som tónovací krém, korektor a všetko som pokryla púdrom. Ale keď nepoužívate make-up, robíte s vlasmi čo môžete, aby ste nejako zmiernili nedokonalosti pleti, je to naozaj desivé keď zrazu nemôžete všetko jednoducho prekryť pomocou make-upu … Musíte byť skutočný odvážlivec! Tiež mi niekto v ten deň povedal, že vyzerám unavene. Nikdy nehovorte takú vec, je to veľmi urážlivé …

Štvrtý deň. Keď nepoužívam make-up, nie som taká posadnutá svojim vzhľadom.
Vyrážka je stále na tvári, ale rozhodla som sa vyjsť z domu s mojou skutočnou tvárou a chcem sledovať reakciu ľudí okolo mňa.

Áno, moji priatelia ma podporovali všetkými možnými spôsobmi, ale chcela som vidieť, ako reaguje ostatné okolie. Všetci sa mi pozreli priamo do očí, nikto sa neodvrátil, muži mi už v obchode neotvárali dvere, a ak do mňa niekto drgol, ani sa ospravedlnil.

Deň piaty … Môj priateľ sa snažil, aby som sa cítila stopercentne, ostatní však tomu nepomohli.

Priateľ kvôli tomu prišiel z pracovnej cesty, aby ma v týchto pre mňa ťažkých chvíľach podporil. Povedal mi, že sa nemusím maľovať každý deň, že vyzerám dobre a bez make-upu. Za celý tento náročný týždeň to bola pre mňa obrovská podpora, pretože vždy dám na jeho názor, lebo je ku mne vždy úprimný. Mama mi povedala to isté. A verím jej. Teraz som mala naozaj pocit, že som so sebou spokojná.

Deň šiesty je prvý deň, kedy som si začala vážiť aj svoje nedostatky.

Dokonca ani neviem, prečo som pehy považovala za nedostatok. Vždy som ich prekrývala množstvom make-upu. Ale keď som prestala používať kozmetiku a videla som ich každý deň, veríte tomu že som sa do nich zamilovala?  Veď sa úžasne hodia k mojim ryšavým vlasom a bledej pokožke. Pocítila som sa úľavu!

Deň siedmy, keď som si skutočne uvedomila že make-up ma nerobí krajšou.
V posledný deň bez make-up som sa šla prejsť so svojou kamarátkou, ale stále som sa cítila trochu nepríjemne, pretože som bola obklopená krásnymi ľuďmi. Kamarátke som sa povedala, že som sedem dní nepoužila make-up a ona sa ma spýtala, či to myslím vážne, pretože si myslela, že som namaľovaná.

A tak som si uvedomila, že dôležitejšie ako to, ako vyzeráme, môže byť len to, ako sa cítime. Nie, s kozmetikou som sa nerozlúčila, ale o dva týždne neskôr som použila už len trochu ľahkého make-upu a boli dni, kedy som nepoužila na tvár vôbec nič a nerobilo mi problém ísť tak do práce.

Tu som bez make-upu a tu s make-upom.

Tento týždeň bez make-up mi pomohol vyvodiť nasledujúce závery:

  1. Uvedomila som si, že sa nemusím maľovať každý deň, hlavne keď chcem spať dlhšie alebo keď sa mi jednoducho nechce.
  2. Bez make-upu vyzerám takmer rovnako ako s make-upom. Áno, môžem mať na to trochu iný pohľad, ale v skutočnosti je všetko v mojich komplexoch, väčšina z nich bola hlboko zakorenená v mojej hlave.
  3. Hlavná vec je, že máte pocit v sebe pocit istoty, v tomto prípade vás ľudia budú vnímať rovnako, či už s make-upom alebo bez.
  4. Chce to odvahu, aby ste sa vôbec nemaľovať. Ale a môžem povedať, že sa teraz cítim oveľa sebavedomejšie, dokonca aj v dňoch, kedy sa vôbec nenalíčim.

Tieto slová si opakujem, keď idem von bez make-upu:

Prečo si nádherná aj bez make-upu :

Pehy sú krásne, sú súčasťou teba

Sebavedomie nenadobudneš make-upom, sebavedomie je to, čo vychádza z tvojho vnútra

Kozmetika je nepochybne dobrá vec, ale prirodzenosť je najkrajšia

Vidíte, nie je nič strašné, ak necháte vašu tvár z času na čas oddýchnuť. Majte sa rady také, aké ste, pretože krása vychádza zvnútra. Zdieľajte tento článok so svojimi kamarátkami.

Zdroj : ofigenno.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Sedem dní bez používania make-upu. Táto žena to vyskúšala a dalo jej to veľa!”