Svojej sestre daroval krv, aby jej zachránil život. Počas transfúzie sa spýtal lekára na otázku, na ktorú do smrti nezabudne

Jedného dňa zavesil Doktor Jim Clark svoj príbeh o silnej súrodeneckej láske, ktorá prekoná naozaj všetky nešťastia. Toto urobil svojej sestre.

Malá Liz bola v kritickom stave lebo trpela vzácnou chorobou. Potrebovala urýchlene transfúziu krvi, aby prežila.

Darovanie krvi bola jediná šanca ako prežiť a dať život jeho sestre. Lenže mala vzácnu krv nulku a jediný kto by jej mohol poskytnúť túto krv bolo jej dvojča a malý chlapec mal rovnakú chorobu ako jeho sestra. Bratova krv bola tá najlepšia možnosť.

Keď sa Doktor Jim opýtal chlapca, či s tým súhlasí, tak malý chlapec najprv nevedel čo urobiť ale keď sa dozvedel, že iná cesta není, tak súhlasil.

Preto sa ešte pred transfúziou rozlúčil s rodičmi. Doktorovi nenapadlo nič keď sa to stalo až keď

začala transfúzia. Malý chlapec sa vážne pozrel na doktora a opýtal sa ho „Tak, kedy zomriem?“

Chlapec si totiž myslel, že keď jeho sestra dostane jeho krv , tak on zomrie. No napriek tomu, že si to myslel sestru chcel zachrániť. Doktor mu nakoniec všetko vysvetlil a obaja budú zdraví. Ich súrodenecká láska je naozaj neskutočne silná.

Výsledok vyhľadávania obrázkov

zdroj: inspiremore.com / foto:Sandra Bianco foto: pixabay.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Svojej sestre daroval krv, aby jej zachránil život. Počas transfúzie sa spýtal lekára na otázku, na ktorú do smrti nezabudne”