Príbeh: Keď chlapec daroval sestre jej posledný darček, nemohla zadržať slzy. Pritom sa tomu dalo tak ľahko zabrániť

Bol to len ďalší obyčajný deň v týždni. Žena išla do supermarketu do oddelenia hračiek. Hľadala niečo k narodeninám pre svoju neter. Zamyslená si prezerala regály plné bábik oblečených v prekrásnych šatách i tých najnovších modelov Barbie.

V očiach ženy sa odrážala ružová farba. Dobre vedela, že jej neter bude tý, najšťastnejší dievčatkom na svete, keď dostane k narodeninám svojou vysnívanú bábiku. Náhle jej pohľad padol na 10 možno 11-ročného chlapca, ktorý si tiež prezeral bábiky. Nemohla od neho odtrhnúť zrak.

Žena pomaly kráčala smerom k chlapcovi.

Bolo v ňom niečo, čo ju zaujalo aj keď navonok sa od ostatných v ničom neodlišoval. Spod čiapky mu vykukovali hnedé vlasy, mal oblečené obyčajné džínsy, ktoré neboli najčistejšie a obuté staré topánky s škaredo zaviazanými šnúrkami. Bolo na ňom niečo neskutočne smutného.

Vedel, že žena stojí vedľa neho, ale predstieral, že si so záujmom prezerá bábiky. Tiež sa pozeral na Barbie. Okolo rukávu mal uviazanú ružovú stužku. Žena z neho nemohla spustiť oči a premýšľala, čo asi tak môže vyberať. Prečo by si chlapec chcel kúpiť bábiku a mal okolo rukávu uviazanú ružovú stužku?

Nevydržala to a spýtala sa chlapca, či mu nemá podať bábiku z najvyššej police. Hľadala nejakú výhovorku, len aby si mohla s chlapcom porozprávať a dozvedieť sa viac. Zdalo sa jej, že je myšlienkami niekde veľmi ďaleko …

Keď sa na ňu pozrel, zasiahol ju neskutočný smútok v jeho očiach. Nebol to pohľad dieťaťa, ktorý túži po hračke, ale nemá na ňu peniaze. Bol to pohľad dospelého, ktorý zažil neskutočnú bolesť.

– Chcem tú bábiku kúpiť pre svoju sestru, ale nemám toľko peňazí. – Povedal. Žena nevedela, čo mu na to povedať a tak len rýchlo povedala, že Ježiško na ňu o Vianociach určite nezabudne a presne takú ju prinesie.

– Ale Ježiško jej nebude môcť tú bábiku priniesť. – Chlapec sa na ňu pozrel tým najsmutnejším pohľadom, aký kedy u dieťaťa videla. Bála sa zadať ďalšiu otázku, ale premohla jej zvedavosť.

– Kde je tvoja sestra?

– Je v nebi. Chcem, aby tam mala odo mňa nejaký pekný darček. Onedlho za ňou pôjde aj mama, tak som si myslel, že možno vezme darček pre sestru so sebou.

Žena nevedela ako zareagovať. Celé to znelo ako nevydarený a veľmi morbídny vtip. Stačilo sa ale pozrieť do očí chlapca a vedela, že to čo hovorí, je pravda. Stalo sa niečo hrozné. Onedlho sa stane niečo horšie.

 

Bez premýšľania žena vybrala peňaženku. Mohla si dovoliť kúpiť obe dve bábiky – pre svoju neter aj pre chlapcovu sestru. Pohľad sa mu rozžiaril a keď si od ženy bral peniaze, povedal:

– Naozaj ?! Ešte by som mohol kúpiť mamičkinej obľúbené kvety. Miluje biele ruže. – Schmatol bábiku a bežal k pokladni.

Žena zostala sama a nevedela, či urobila dobre. Čo keď si to všetko vymyslel, len aby z nej vytiahol peniaze? Myslela si, že sa nechala nachytať. Premýšľala o tom, aj keď platila za svoju bábiku. Cestou zo supermarketu prechádzala okolo novinového stánku a zbadala titulok, z ktorého ju v žilách stuhla krv.

Miestne noviny písali o strašnej nehode. Opitý vodič pred niekoľkými dňami narazil do auta mladej ženy. Išla v ňom spoločne aj so svojou 4-ročnú dcérkou. Dievčatko zomrela pri prevoze do nemocnice a jej mama v nemocnici bojuje o život. Že by išlo o matku a sestru toho chlapca zo supermarketu?

Počas nasledujúcich 2 dní čítala všetky denníky, čítala snáď každý nekrológ. Žena nakoniec svoj boj o život prehrala. V novinách bola informácia o mieste a hodine pohrebu. Kúpila kyticu bielych ruží a išla na pohreb

Na mieste si chlapca okamžite všimla. Stál vedľa svojho otca. V rukách držal bábiku a bielej ruže. Žena nevedela, čo má povedať … čo by sa hodilo povedať v takej situácii? Rozplakala sa, položila na hrob kyticu ruží a poslednýkrát sa pozrela do očí chlapca, ktorý sa kvôli všetkou bolesti stal dospelým. Jeho otec vyzeral veľmi nahnevane.

Jediné rozhodnutie opitého vodiča zničilo celú rodinu. Zničilo chlapcovo detstva. Ak piješ alkohol, nesadaj za volant!

Tento smutný príbeh je tu pre výstrahu všetkým. Zdieľajte ho!

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Príbeh: Keď chlapec daroval sestre jej posledný darček, nemohla zadržať slzy. Pritom sa tomu dalo tak ľahko zabrániť”